Vit väggfärg inomhus - Tips & råd

Vit väggfärg inomhus - tips & råd

Letar du efter vit väggfärg inomhus? Då har du hamnat helt rätt. Förutom att vi erbjuder ett brett sortiment av vit väggfärg för inomhusbruk, så tänkte vi i denna artikel dela med oss av våra bästa tips och råd när det kommer till vit väggfärg inomhus.

Färg för olika underlag 

Det finns väggfärger för alla typer av underlag, vare sig det rör sig om tidigare målade och tapetserade väggar eller om de är obehandlade och omålade. Se därför till att ta reda på vilken typ av underlag din vägg har, och välj sedan färg efter detta.

Val av finish 

När du väl vet vilket underlag din vägg har, är det också ett bra tips att börja fundera över vilken finish du önskar på din vita väggfärg. Vita väggfärger finns nämligen i en mängd olika typer av finish som:

- Blank

- Halvblank

- Matt

- Halvmatt

- Helmatt 

En blank färg, istället för matt, är mer smutsavvisande och tvättbar, vilket gör att den har rekommenderats för rum som utsätts för mycket slitage. Exempel på rum som utsätts för mycket slitage är:

- Kök

- Entréer

- Korridorer

- Barnrum 

Genom att ljuset reflekteras så blir eventuella brister i väggen mer uppenbara med en blank färg, vilket kan vara en nackdel. Matt täckfärg däremot döljer dessa brister i väggarna tack vare att den inte reflekterar ljus. Lady Wonderwall är en sidenmatt färg som är helt avttorkningsbar, i och med detta så kan även väggar i hall, kök och korridorer nu bli mer eleganta. Men för att få ett bra resultat rekommenderar vi att täcka alla möjliga tidigare intensiva färger samt att alltid tillämpa minst ett första lager av grundfärg.

Vattenburen färg

Avslutningsvis så är en vattenburen vit väggfärg inomhus alltid att föredra, denna typ av färg minskar möjliga föroreningar i ditt hem samt innehåller mycket låga halter VOC (flyktiga organiska föreningar) som skadar ozonskiktet och hälsan. Dessa färger är vattenbaserade och innehåller inga former av lösningsmedel. Europeiska lagar stipulerar att matta färger för bruk på väggar och tak inne kan innehålla en maximal VOC av 30 gram per liter (gränsen är 100g/l i fallet med ljusa färger).

Förutom att de vattenburna färgerna är mindre giftiga än de syntetiska (dessa innehåller bland annat lösningsmedel, lack med mera.) så avger de mindre lukt och blir dammtorra på en timme. 

Handla vit väggfärg på Lovelyhome 

Vi på Lovelyhome är specialister på färg och tapeter. Därför erbjuder vi ett brett sortiment innehållandes bland annat vit väggfärg för inomhusbruk. Oavsett ifall du letar efter en matt eller blank finish, så hittar du garanterat det du önskar hos oss på Lovelyhome. 

Vi erbjuder dessutom snabb leverans inom hela Sverige. Vanligtvis tar det inte länge än 1-2 arbetsdagar innan du har färgen hemma. Tveka inte heller på att höra av dig till oss ifall du har några frågor eller funderingar som gäller vit väggfärg inomhus. Vår kunniga personal hjälper dig gärna!