Filtrera efter
VISAR 1-100 (139)1 2 Sista 100 per sida

Färg

Jotun Lady Minerals

Vad vill du måla
Välj fasadfärg
     Fasad
 
Lasyrfärger för fasad
    Lasyr fasad
 
Måla mur och puts
    Mur & Puts
 
Måla tak
    Tak ute
 
Måla fönster
    Fönster ute
 
Måla ytterdörr och portar
 
Dörr ute 
Visir grundfärg
 
Grundning   
Väggfärg
    Väggar inne
 
Golvfärg
   Golv inne
 
Takfärg
    Tak inne
 
Måla snickerier
    Snickerier
 
Lady Pure Nature
 
Lasyrer inne  
Grundfärg
    Grundfärg
 

Kan man måla i minusgrader? -Ja, med Tjäralin Dekkende en oljetäckfärg. Dekkende är en oljetäckfärg med god täckförmåga och lång livslängd.

Mest sålda fasadfärg

Att Demidekk Ultimate är våran bästsäljare i kategorin Fasadfärg är inte så konstigt om man ser till priset kontra kvalité. En erkänt bra produkt!

måla möbler ute

Vill du måla dina utemöbler eller kanske din ytterdörr och vill ha en högblank elegant finish? Använd Shipolin från Jotun Yachting, produkter framtagna för båtar.

Minerals Lady

Lady Minerals ger en naturlig och livfull mineralisk yta som är helt matt. Kulörval från jordfärger som andas värme och trivsel till en råare industriell känsla.

Målarfärg för inomhusbruk

Det finns få saker som kan liva upp ett hem lika mycket som ny färg. Beroende på om du ska ge nytt liv till väggar, tak, lister, fönster eller golv, krävs det däremot färg med olika egenskaper:

Till väggarna

En bra väggfärg bör ha en god täckningsförmåga (så att det behövs färre strykningar) och ge ifrån sig minimalt med lukt, speciellt om du är känslig. Den bör också vara lätt att applicera och resultera i ett bra slutresultat.

Beroende på vad du har för material på väggarna, kan det behövas olika typer av färger. Har du exempelvis träpanel bör du använda Jotuns Panellack. Vill du behålla de naturliga träytorna kan du istället använda Lady Pure Nature på dina paneler. På väggar som pryds av väv eller är släta och målade sedan tidigare, rekommenderar vi färgerna från Lady-serien.

En stor fördel med Lady-färgerna är att de kan fås i valfri kulör. De går också att få i en mängd olika finish, vilket säkerställer att du hittar en färg som passar just dig och ditt hem. Nedan följer en sammanställning av de olika färgerna från Lady-serien:

Lady Pure Color = supermatt finish.
Lady Wonderwall = matt finish.
Lady Balance = matt finish.
Lady Vägg 05 Soft = matt finish.

Om du är osäker på vilken färg du ska välja, rekommenderar vi dig att beställa hem en provburk. På så sätt kan du testa olika kulörer. Måla gärna direkt på väggen för att se hur de gör sig i rummet.

Tillhör du den skaran som i dagsläget har glasfiberväv eller ett annat ojämnt underlag på väggarna, men som nu istället vill att de ska vara släta? Då kan vi varmt rekommendera Lady Minerals Revive, vilken återställer ojämna underlag till snyggt pigmenterade betongliknande väggar.

Känner du dig äventyrlig och önskar något unikt på väggarna, kanske Lady Minerals Kalkfärg faller dig i smaken. Resultatet är en karaktäristisk och livfull yta med matt finish. Även denna går att beställa i olika kulörer, vilka går från varma jordnära färger till industriellare och råare nyanser.

Till taket

Precis som på väggarna önskar du i taket en god täckning och lätt applicering. Du vill också att färgen ska förebygga och reducera gulning och kvistblödning om du har ett tak som pryds av panel.

Har du det sistnämnda alternativet rekommenderar vi dig att Herdins Tak- och Panelvitt. En droppfri och vattenburen lasyr med många goda egenskaper. Har du däremot ett tak som består av betong, puts eller gips, kan du med fördel använda Lady Perfection.

Till lister

När man väl börjar ge sig på väggar och/eller tak, inser man oftast snabbt hur pass solblekta listerna är. Det kan därför vara en bra idé att även ge dessa lite kärlek i samband med tak- eller väggmålningen.

Är dina lister målade sedan tidigare räcker det oftast med en strykning. För detta ändamål rekommenderar vi dig att använda Lady Supreme Finish, vilken går att få i valfria kulörer och olika glans:

Matt
Silkematt
Halvblank
Superblank

Om du ska ge dig på ett par obehandlade lister, bör du tänka på att först applicera en till två lager av Jotuns Kvist- och spärrgrund. En mycket innovativ produkt som gör att du slipper använda kvistlack samtidigt som det ger ett ännu bättre skydd mot tråkiga genomblödningar.

Till fönster och snickerier

När det kommer till fönster och snickerier går det bra att använda den tidigare nämnda Lady Supreme Finish. Du kan också använda Lady Interior Finish.

Vill du däremot ge dina möbler en uppfräschning i sann Shabby-Chick-anda, kan du med fördel använda dig Rust-Oleums Furniture Paint som ger en fräck metallickänsla. För ett mer klassiskt och matt utseende är deras Chalky Finish Furniture Paint ett bättre alternativ.

Glöm inte att avsluta med möbelvax eller möbellack.

Till golv

Sist men inte minst skulle vi vilja tipsa om vilka produkter du ska använda när du ska måla ditt golv. Något som kan vara lättare sagt än gjort i och med att det finns väldigt många val. Nedan redogör vi för de högkvalitativa golvfärger och -oljor som finns att tillgå hos oss på Lovelyhome:

Rust Oleum Chalky Finish Floor Paint – En slitstark produkt som går att applicera på såväl trä som betonggolv. Resultatet är en vacker matt yta med klassisk utstrålning. En stor fördel är att den kan appliceras direkt på gammal färg och lack, utan något förarbete.

Trestjerner Golvfärg – Ytterligare en produkt som kan appliceras på både trä-, laminat- och betonggolv. Andra goda egenskaper är den lätta appliceringen, goda vidhäftningen och snabba torktiden. Du kan dessutom välja mellan en mängd olika kulörer.

Gjöco Golvfärg – En slitstark oljebaserad färg som går att få i valfri kulör. Den kan användas på både trä och betong och resulterar i en halvblank yta. Notera dock att produkten kräver en hel del förbehandling innan den kan appliceras.

Gjöco Poxydekk – Precis som namnet antyder är detta en epoxifärg med mycket god slitstyrka och en glansig yta. Även den går att få i valfri kulör och kan användas på golv av betong, puts och liknande. Den klarar av de allra tuffaste förhållandena, även i industrilokaler och garage.

Trestjerner Golvmatt – Använd denna lack på såväl obehandlade som tidigare målade trä- eller parkettgolv. Resultatet är en transparent och matt yta som ger ett stillsamt uttryck.

Trestjerner Betongolja – Vill du behålla den råa betongytan för att skapa en industriell look, rekommenderar vi dig att använda betongolja. Något som gör att du slipper damm.

Trestjerner Vattenburen Golvlack – En snabbtorkande och tålig lack som enkelt kan applicerat på trä- och parkettgolv. Vid applicering på ljusare träslag ger denna lack ett ljusare utseende. På mörkare träslag ger den extra lyster.

Trestjerner Oljebaserad Golvlack – För dig som önskar en oljebaserad lack vars slutresultat är mycket slitstarkt. Välj mellan ett silkematt, halvblankt eller blankt utseende.

Trestjerner Golvolja – Bibehåll trägolvets genuina charm med hjälp av en skyddande olja som finns att få både klar och pigmenterad.

Målarfärg för utomhusbruk

Det är inte enbart hemmets insida som behöver lite färg och kärlek, utan även dess utsida. På utsidan är det nästan än viktigare att man kontinuerligt målar och vårdar sin fasad, altan, fönster och liknande. Här används inte färgen uteslutande för att förhöja utseendet. Det mesta handlar om att vårda och förlänga livslängden på de olika ytorna.

Precis som inomhus kräver olika material och ytor olika färger. Som tur är erbjuder vi på Lovelyhome ett stort färgutbud som passar alla typer av ytor, däribland fasad, altan, staket, fönster och tak.

Nedan reder vi ut för vilka produkter du kan använda på respektive underlag:

Till fasad

Det finns en hel uppsjö av fasadfärger på marknaden. Vilken du ska välja beror på vilket material din fasad består av samt vilken färg som använts på den tidigare. Precis som tidigare arbetar vi inom detta segment endast med marknadsledande tillverkare:

Demidekk Infinity – Detta är Jotuns senaste tillskott till Demidekk-familjen. Det är deras mest avancerade färg hittills. Något som inte är särskilt konstigt med tanke på alla de goda egenskaperna som gör att den håller såväl glans som kulör längre än någon annan produkt.

Demidekk Brilliant White – Om du har ett vitt hus är denna färg att rekommendera. Den är nämligen speciellt framtagen för vita hus i och med att den är smutsavvisande och därigenom behåller sin vita färg längre.

Demidekk Ultimate helmatt – Perfekt för dig som letar efter en prisvärd premiumfärg med många goda egenskaper - enkel applicering, god vidhäftning och färghållning. Den helmatta ytan ger dessutom ett väldigt elegant uttryck.

Demidekk Ultimate – Den klassiska Demidekk-täckfärgen som, innan Infinitys intåg, hade den kanske längsta livslängden på marknaden. Till skillnad från ovanstående färg ger denna ifrån sig något glansigare yta, vilket ger ett modernt uttryck.

Det finns såklart betydligt fler fasadfärger att välja mellan. Personligen föredrar vi Demidekk-färgerna i och med att de håller en så pass hög kvalitet. Det är precis som reklamen lyder – en Demidekkare målar gärna, men inte så ofta!

Andra produkter i vårt sortiment inkluderar Demidekk Classic och Demidekk Oljetäckfärg samt Jotun Fasadakryl, Jotaproff Fasadakryl och Jotaproff Oljetäcklasyr. Självfallet tillhandahåller vi även den karaktäristiska Falu Rödfärgen. Utöver detta hittar du också Oljetäckfärg från Tjäralin samt Oljelasyr från Tjärlin

Tänk på att du helst bör använda samma färgtyp som tidigare. Har du använt en akrylatfärg bör du även göra det nu. Detsamma gäller om du har använt en oljetäckfärg eller någon annan färg.

De produkter som vi har nämnt ovan gör sig utmärkt på fasader av trä. Har du däremot en putsfasad fungerar inte dessa alternativ. Då behövs helt andra produkter. Som tur är har vi såklart dessa i lager:

Jotun Original Akryl Murprimer
Jotun Original Akryl Murfärg
DryTech Murfiller
DryTech Murprimer
Silikat Murfiller
Silikat Murprimer
Silikat Murfärg
Tjäralin Murmal
Tjäralin Murmal Grund

Till fönster

Fönster kräver speciell färg som är extra väderbeständig. För detta ändamål rekommenderar vi Jotun Drygolins Fönsterfärg eller Tjäralin Dörr & Fönster. Båda dessa produkter kan däremot användas på betydligt fler ytor än fönster, däribland dörrar, garageportar staket, trädgårdsmöbler, vindskydd och liknande. Med andra ord ytor som är i behov av ett extra väderbeständigt skydd!

Till altan

Omålade träytor utomhus är särskilt känsliga och utsatta för fukt och väta. Det är därför extra viktigt att kontinuerligt ta hand om dessa för att undvika röta. Har du exempelvis en altan eller andra träsnickerier utomhus, bör dessa rengöras och oljas in med jämna mellanrum.

Här är det också extremt viktigt att göra ett gediget förarbete. Eventuell röta måste tas bort och träet måste även genomgå grundlig rengöring. Därutöver måste det torka för att kunna suga åt sig oljan. Läs noggrant instruktionerna/rekommendationerna för respektive produkt.

Vi erbjuder såklart många produkter även inom detta segment, såväl rengöringsprodukter som oljor och lasyrer. Oljor och lasyrer som är anpassade för olika typer av träslag och som framhäver träets naturliga yta på olika sätt.

För att bäst ta hand om din altan och andra trädetaljer utomhus, både innan, under och efter behandling, rekommenderar vi dig att kolla in följande produkter:

Jotuns impregnering för trä
Demidekks Terasslasyr. Vi kan även starkt rekommendera vårt färdiga Terasslasyr-paket, vilket inkluderar både rengöring, lasyr, pensel och roller.
Sioo:x Ytskydd/Impregnering, steg 2
Organowood Träskydd 01 Organic
Organowood Träskydd 02 Organic
Gjöco Kinesisk Träolja
Jotun Träolja V
Tjäralin Träolja
Jotun Träolja
Jotun Bener Ädelträolja

Till tak

Sist men inte minst har vi husets kronjuvel – taket. Efter många års väder och rusk och temperaturförändringar, tar taket skada. Genom att ge det lite kärlek och smeta på ett lager färg, kan du däremot förhöja dess utseende samt förlänga dess livslängd. En förhållandevis enkel och kostnadseffektiv lösning i jämförelse med ett takbyte!

Beroende på om du har takpannor av betong, tegel eller cement eller också plåt, aluminium eller stål, måste olika färger användas. Tillhör du dem som har takpannor rekommenderar vi att du använder antingen Gjöcos Takstensolja eller Hagmans Betongtaksfärg. För plåt och andra liknande material kan du istället använda Gjöcos Takdekk Takfärg.

Även här kan det krävas en del förbehandling innan du kan måla. Se därför till att göra ett gediget förarbete och noggrant läsa instruktionerna för varje produkt. Det kommer du att tjäna på i efterhand!

Utforska vårt stora utbud av målarfärg

Som du säkerligen har märkt erbjuder vi på Lovelyhome ett stort utbud av målarfärg. Oavsett vilken typ av yta eller material du behöver måla, hittar du garanterat en passade produkt.

Hos oss handlar du enkelt online med flertalet säkra betalningsalternativ. Vi erbjuder dessutom fri frakt på alla beställningar över 300 kronor. Vanligtvis skickar vi din färg samma dag som beställningen kommer in, vilket innebär att leveranstiderna oftast inte är längre än 1–2 arbetsdagar.

Utforska vårt stora färgutbud och handla sedan enkelt online – alltid med snabba leveranser inom hela Sverige!