Fräscha upp tröskeln

Fräscha upp tröskeln – så gör du

Trösklar, inte minst vid ytterdörren, tenderar att utsättas för hårt slitage. Något som resulterar i att de efter ett tag inte ser allt för roliga ut. I denna artikel tänkte vi därför berätta hur du kan göra för att snabbt och enkelt fräscha upp din tröskel!

 

Fyra tips för att fräscha upp din tröskel

Nedan följer våra bästa tips för att få din tröskel att se som ny ut:

 

1. Ta bort gammal färg 

Om din tröskel har målats flera gånger genom åren, rekommenderar vi dig att ta bort den gamla färgen. Risken är annars stor att färgen flagnar och får tröskeln att se tröttare och tröttare ut för varje dag som går.

Beroende på hur pass hårt färgen sitter, finns det en del olika tillvägagångssätt. Ett alternativ är att använda traditionellt slippapper, alternativt ett slipverktyg. Sitter färgen däremot allt för hårt, kan det vara en bättre idé att använda en värmepistol. 

Väljer du det sistnämnda alternativet bör du däremot vara försiktig med värmen. Dra inte upp den allt för mycket. Värm istället färgen till dess att den börjar bubbla, och skrapa sedan bort den med hjälp av en färgskrapa.

 

2. Olja in tröskeln

När den gamla färgen väl är borta, finns det en hel del som du kan göra med dem. Om du gillar träets naturliga look och önskar att behålla denna, kan du med fördel olja in tröskeln med Trestjerners Golvolja.

 

3. Betsa tröskeln 

Om du vill bevara träets naturliga utseende, men samtidigt ge din tröskel nytt liv och ett inslag av färg, kan du med fördel applicera Osmos oljebets. En pigmenterad produkt som kan ge din tröskel en nyans av bl.a. vit, silvergrå, ljusgrå, cognac och svart för att bara nämna några.

 

4. Måla tröskeln

Sist men inte minst kan du välja att måla din tröskel med traditionell målarfärg. Fördelen med detta är såklart att du kan få ett enhetligt utseende med resten av dörrkarmen, vilket många föredrar.

Bestämmer du dig för att måla om din tröskel, kan du med fördel använda dig av TreStjerner Golvfärg. Vi hoppas att du nu har bättre koll på hur du kan fräscha upp din tröskel hemma!