Tapetverktyg

Tapetverktyg för en lyckad tapetsering

Är det dags att tapetsera om hemma? Vad härligt, men glöm inte bort alla de tapetverktyg som behövs för ett förstklassigt resultat och snygga tapeter. I denna artikel guidar vi dig igenom de olika tapetverktygen som behövs!

Checklista för tapetseringen

Missförstå oss inte, det krävs inte särskilt många eller avancerade tapetverktygverktyg för att få det där förstklassiga resultatet. Vi rekommenderar dock att man använder sig utav följande verktyg:

- Tapetbord

- Tapetborste

- Tapetkniv

- Tapetsax

- Tapetskarvrulle

- Tapetlod

- Vävverktyg/tapetverktyg

Tapetbord 

För att enkelt kunna beskära dina tapeter utan att skada någon inredning i hemmet, kan du med fördel använda dig utav ett klassiskt tapetbord.

 

Tapetborste

För att enkelt kunna komma åt bakom element, in i hörn och släta ut våderna, kan du med fördel använda dig utav en tapetborste. I vårt sortiment hittar du bland annat en högkvalitativ borste med ett ergonomiskt och greppvänligt handtag som gör den bekväm att använda även under längre perioder.

Tapetkniv 

För att enkelt beskära dina tapeter och få den där spikraka kanten som minskar risken för fula skarvar, kan du med fördel använda dig utav en tapetkniv. I vårt sortiment hittar du bland annat högkvalitativa tapetknivar med skjutbart blad, samt knivar med hölster. Du hittar dessutom knivar med praktiska bältesclips, vilket gör att de enkelt kan fästas i bältet när den inte används.

 

Tapetsax   

Ifall du inte vill använda dig utav en tapetkniv, kan du istället testa att använda dig utav en tapetsax. I vårt sortiment hittar du bland annat en högkvalitativ och rostfri sax från Anza. Den kan dessutom användas av både vänster- och högerhänta. Bra va?

 

Tapetskarvrulle 

För att enkelt pressa ut tapetskarvarna och göra dem näst intill osynliga, kan du med fördel använda dig utav en tapetskarvrulle. I vårt sortiment hittar du bland annat en högkvalitativ tapetskarvrulle från Anza.

 

Tapetlod

För att dina tapeter ska hänga så rakt och fint som möjligt, kan du använda dig utav ett tapetlod med snöre.

 

Vävverktyg/tapetverktyg

 

För att stryka ut tapeterna och få bort eventuella luftbubblor, kan du med fördel använda dig utav ett vävverktyg för vävtapeter, respektive ett tapetverktyg för Easy Up tapeter.

Vi hoppas att du nu har gott om inspiration och tips om de tapetverktyg som behövs för att din tapetsering ska gå smidigt till. Tveka inte på att höra av dig till vår kunniga och trevliga personal ifall du har några ytterligare frågor eller funderingar. Du når oss på 033 – 323 69 00. Varmt välkommen!