specialtapeter

Specialtapeter - funktioner och användningsområdet

Specialtapeter är tapetkategorin för dig som inte hittat rätt produkt i någon annan kategori. Men vad är det som är så speciellt med dessa tapeter? Det och mycket mer får du veta i den här artikeln!

Vad är speciellt med specialtapeter?

Det som skiljer vanliga tapeter från specialtapeter är att de fyller olika syften. Den vanliga tapeten har ett dekorativt syfte och ska i huvudsak endast pryda ett rum. En specialtapet fungerar istället som ett effektivt underlag och kommer alltså att målas eller tapetseras över av något mer dekorativt.

Det finns väldigt många anledningar och tillfällen till när man är i behov av att använda en specialtapet. De kan exempelvis användas för att snabba på renoveringsprocessen, för att minska spridningen av radon eller användas i våtutrymmen.

Med andra ord finns det flera olika typer av specialtapeter, och självklart hittar du dem hos oss!

Våra specialtapeter

Hos oss på Lovely Home hittar du 3 olika specialtapeter med olika användningsområden och syften. Den höga kvaliteten säkerställer att du får det resultat som du förväntat dig.

Easy cover select

Har du letat efter något som ger samma resultat som bredspackling, utan att faktiskt behöva bredspackla? Då har du äntligen hittat det perfekta alternativet! Easy Cover Select ger nämligen samma släta underlag för tapetsering och målning som spackling gör.

Materialet är smidigt att använda och passar lika bra för att jämna ut väggen som för att förbättra taket. Helt enkelt en riktigt smart specialtapet som förenklar renoveringsarbetet.

Läs mer om hur du använder dig av Easy Cover Select här!

Radonspärr Protego

Hus som är byggda i så kallad blåbetong mellan 1920 - 1970-talet har ofta för höga värden av radon. Om det är så att du bor i ett hus där byggmaterialet och betongen är orsaken till radonet så kan du använda dig av Radonspärr Protego för att förhindra att det avger sig. Att tapetsera med en radontapet är både enkelt, snabbt och ekonomiskt effektivt. 

Läs mer om hur du använder dig av Radonspärr Protego här!

Våtrumsväv

För dig som planerar att renovera ett badrum eller andra våtrumsutrymmen vill vi verkligen passa på att rekommendera Jotuns våtrumsväv!

Detta är en impregnerad non-woven glasfiberväv som är godkänd för våtrumssystem. Det innebär att den har goda armerande egenskaper mot fukt och passar på så väl gipsskivor, betong och puts. 

Läs mer om hur du använder dig av Jotuns våtrumsväv här!

Där har du det - allt du behöver veta om våra specialtapeter! Vad kan nu passa bättre än en stor dos av inspiration till något av dina kommande projekt? Vi vill därför passa på att tipsa om vår blogg! Där delar vi med oss av allt från riktigt bra tapet- och måleritips till inspirerande bilder på tapeter.

Har du frågor eller funderingar på hur du ska gå till väga för att på bästa sätt lyckas med din tapetsering eller målning? Kanske letar du efter någon annan speciallösning? Då kan du med fördel höra av dig till oss på Lovely Home. Vi är experter och har lösningar på de flesta problemen.