Måla utemöbler

Måla utemöbler – så gör du

Sommaren närmar sig med stormsteg vilket innebär att de flesta börjar plocka fram sina utemöbler. Många gånger upptäcker man dock att möblerna blivit slitna och tappat sin forna glans. Istället för att spendera stora pengar på ett köpa ett nytt möblemang kan ni istället måla utemöblerna!

De flesta utav oss har varit där: man är exalterad över att solen börjar kika fram och sommaren är i antågande. Vad passar då bättre än att ta fram utemöblerna och börja förbereda för det som komma skall - långa dagar i solstolen.

Tyvärr är det dock inte alltid som utemöblerna ser så fräscha eller roliga ut när de plockas fram. Istället för att köpa nya och dyra möbler kan ni med fördel måla om, vilket kommer göra dem som nya!

Genom att välja en fräsch och spännande färg kan även de mest slitna utemöblerna få nytt liv. Komplettera dina nymålade möbler med matchande kuddar och några mysiga plädar för kyliga sommarkvällar och hela trädgården kommer att få sig ett lyft.

Måla utemöbler steg-för-steg

Att måla om utemöbler är en både enkel och icke tidskrävande process som kan göras på en förmiddag. Följ nedanstående steg och dina möbler kommer att se som nya ut på nolltid:

Förarbete

Förarbetet kanske inte är det roligaste steget i processen, men det är ett väldigt viktigt och avgörande steg för hur pass bra slutresultatet blir. Lägg därför lite extra tid och kärlek på förarbetet – även om det inte känns jättekul!

- Börja med att tvätta av möblerna med hjälp av fasad- eller målartvätt.

- Om möblerna redan är målade är du tvungen att skrapa eller slipa bort den färg som sitter löst. Det går även att använda sig utav färgborttagning, men det brukar inte vara nödvändigt.

- Om möblemanget däremot är obehandlat kan du istället impregnera dem innan målningen. Har du följt ovanstående steg räcker det med att enbart impregnera de ytor där färg tagits bort.

Målningen 

När förarbetet väl är klart är det dags för det roliga – att måla. Här finns det en mängd olika varumärken och färger att välja ifrån, men på Lovelyhome rekommenderar vi varmt Shipolin eller Drygolins fönsterfärg som även kan användas på möbler.

Under målningen finns det inte mycket som man behöver ta hänsyn till, använd en lämplig pensel och applicera två lager färg. När färgen har torkat efter 24 timmar är allt klart och du kan nu njuta av dina nymålade utemöbler!