Målarfog

Målarfog – Egenskaper & användningsområden

Är det dags att köpa målarfog? Eller tycker du det är svårt att hålla koll på de olika fogmassorna? Då har du kommit helt rätt. Inte nog med att vi på Lovelyhome erbjuder ett stort utbud av målarfog andra typer av fogmassor, tänkte vi i denna artikel dela med oss av lite information som ger dig bättre förståelse om produkterna. 

Med tanke på att de flesta fogmassorna har samma innehåll men ofta olika och fantasifulla namn, kan det ibland vara svårt att välja rätt massa. Fogmassa kan dock delas upp i fem olika kategorier beroende på vilken typ av material de är tillverkade av: akryl, bitumen (olja), MS-pokymerer, polyuretan och silikon. 

I denna artikel tänkte vi dock fokusera på målarfog, vilket är en typ av akrylfogmassa. Faktum är att denna grupp av massor är relativt stor och kan gå under en mängd olika namn som byggfog, akrylfog, latex, basic eller liknande.

Användningsområden

En stor fördel med målarfog i jämförelse med andra fogmassor är att det är så pass mångsidigt och har många användningsområden. I vårt sortiment hittar du bland annat Maxi Bond Seal, vilket kan användas både som fog och lim för att foga, fylla, täta och limma de flesta typer av material som trä, metaller, betong, metall, keramiska material, glas, sten, marmor och cellplast.

Den kan dessutom användas både i våta och torra utrymmen såväl inomhus som utomhus. Utöver detta kan massan också användas för att foga, kitta och limma glasytor och fönster.

Målarfog tips 

Ett stort tips när det kommer till fogmassor är att inte köpa på sig en stor mängd för lagring. Detta eftersom fogmassa är en ”färskvara” som bör användas relativt snabbt efter införskaffande. 

Ett annat tips är att använda sig utav en högkvalitativ fogspruta för att enklare kunna applicera massan.

 

Fortfarande osäker?

Är du fortfarande osäker på vilken typ av fogmassa som passar dina behov bäst? Eller har du några ytterligare frågor eller funderingar kring målarfog? Tveka då inte på att kontakta oss på Lovelyhome, vår kunniga och trevliga personal hjälper dig gärna. Du når oss antingen på mejl info@lovelyhome.se eller direkt på 033 – 323 69 00. Varmt välkommen!