Vit färg - detta ska du tänka på

Vit färg - detta ska du tänka på

Vit färg är en mycket mångsidig lösning vid val av färg, den kombineras utmärkt med andra kulörer samt låter dig skapa många olika stilar. Vita färgen finns tillgänglig i både blank och matt finish, är oftast bruten för att ge en varmare känsla. Den är en ypperlig bas i alla hem där inredningen sedan kan tillsätta de färger som du vill.

Att tänka på vid val av vit färg

Vita färgen bidrar med ljus och skapar en visuell känsla av rymd. Vid val av vit färg bör du tänka på antalet nödvändiga lager, tvättbarheten och färgens prestanda. Med prestanda avses de kvadratmeter det går att måla med en liter färg. Den satinerade, eller blanka, finishen är mer hållbar samt tvättbar medan matt färg ger bättre täckning och döljer brister i väggar och tak. 

Täckning - En aspekt att beakta är färgens täckning när du väljer färg. Oavsett om den är vit eller färgad bör du överväga hur väl den täcker. Det är förmågan hos en färg att täcka en yta som gör den effektiv. Ju bättre färgen täcker, desto färre lager måste måla. Det vill säga, en färg med större täckning kan göra uppgiften lättare eftersom den kräver mindre tid och ansträngning vid målningen genom att den bara behöver ett lager.

Tvättbarhet - En annan aspekt är färgens tvättbarhet. Tvättbarheten är färgens motståndskraft när det gäller att ta bort fläckar. En färg av hög kvalitet färg låter dig passera en fuktig trasa utan att ta bort färgen vid borttagning av fläckar. Blanka ytor oftast lättare att göra rent på grund av strukturen men vi har matta färger som är tvättbara.

Fördelar

Några av fördelarna med vit färg är att den fungerar med alla typer av material och färger, den passar alla stilar, den utökar utrymmet visuellt, den ger rummet ljus, den blir aldrig omodern och om du beslutar dig för att byta färgen på väggarna är en vit bakgrund mycket lättare att måla över än en mörkare och färgad bakgrund.