Fönsterfärg inomhus - så lyckas du

Fönsterfärg inomhus - så lyckas du

Letar du information om fönsterfärg inomhus? Ett enkelt och originellt sätt att ge nytt liv i fönstren i vårt hem är att måla endast en del av dess strukturer. På detta sätt ändrar vi dess utseende samt att vi både spar färg samt drar ned på den tid vi lägger ned på målningsarbetet.

Vi kan spela med färgkontraster mellan väggfärg och fönsterfärg inomhus. Rummet kommer att få mer ljus och ibland även verka större i sin storlek, särskilt om vi leker med optiska effekter av kontraster och ljusdunkel.

Fönsterkarmar av trä

När fönsterkarmarna är av trä passar lackfärg bäst. Det finns en hel rad olika kulörer att välja bland som du kan se i vår kulörlista. Ett praktiskt sätt att få volym i ett rum är att, om väggarna är målade i ljusa färger, måla dörrkarmar och fönsterkarmar vita. Dörr- och fönsterkarmar målade i andra färger än just vitt ger också rummet en färgstark elegans.

Förarbete

För att måla fönstren i huset bör du först kolla om de går att montera ned. Det är alltid enklare att måla dem på ett par bockar, ett bord eller på golvet än att behöva använda sig av en stege eller en stol för att komma åt dem. Det är också mycket enklare att maskera glasytorna om fönstren går att plocka ned. Fönsterkarmarna måste förstås målas på plats men utan fönstren i så blir jobbet lättare.

Oavsett vilken typ och nyans av fönsterfärg inomhus du har valt att måla dina fönster i så är ett noga förarbete alltid viktigt, ofta är spackel oundvikligt att använda eftersom fönster och fönsterkarmar ofta har ojämnheter. Minst två lager av färg är i de flesta fall också att rekommendera för att uppnå det bästa resultatet på din fönsterfärg inomhus.