Bästa takfärgen & de bästa tipsen

Bästa takfärgen & de bästa tipsen

Att måla innertak är inte alltid så roligt, man måste täcka både golv och väggar om man inte vill få färgstänk på dem. Det är ett tungt jobb att måla ett innertak, även om man använder en roller med långt skaft. Innan man kan börja måla med rollern måste man dessutom måla ytan närmast väggen med pensel eftersom man inte kommer åt den med en roller. För att slippa måla om taket ofta gäller det att hitta den allra bästa takfärgen.

Val av färg

Förutom att den bästa takfärgen är en färg som är snygg och som håller sig snygg länge är den bästa takfärgen också en färg som är lätt att applicera. Den allra bästa takfärgen är också en färg som inte stänker när man målar med den. Särskilt om man bara vill måla om taket och inte väggarna, för oavsett hur väl man täcker väggar lyckas man nästan alltid stänka färg om färgen är lös och ”rinnig”.

Tak- och väggfärg

Det finns kombinerad tak- och väggfärg. En sådan färg kan fungera mycket bra när man vill måla om både tak och väggar, men vill man bara måla om innertaket är en kombinerad tak- och väggfärg definitivt inte den bästa takfärgen.

Egenskaper

Innertak målas som regel vita eftersom vitt ger rummet rymd och färgen som används är oftast helmatt. Eftersom det är innertak som skall målas är det en klar fördel om färgen inte är lösningsmedelsbaserad eftersom dessa färger luktar starkt och lukten sitter i ganska länge. Den bästa takfärgen är vattenbaserad och snabbtorkande. Eftersom det är tungt att måla innertak är den bästa takfärgen en färg som flyter ut bra och inte bildar ränder. Det är en färg med en bra täckförmåga så att man inte behöver måla många gånger. Eftersom man inte vill måla innertak ofta bör man dock måla två gånger för att få en så bra yta som möjligt.