Slipverktyg

Allt du behöver veta om slipverktyg

Har du en yta som behöver slipas? Då är det viktigt att ha rätt verktyg tillgängliga. Det finns flera situationer när det kan bli relevant att slipa ytorna i ditt hem. Man kan egentligen slipa alla ytor; nämligen:

- Väggar
- Tak
- Golv

Skillnaden mellan att slipa sådana stora ytor jämfört med exempelvis ett fönsterbräde eller andra mindre ”saker” att slipa är att det inte går att använda slippapper och göra allt för hand (om man inte är villig att lägga väldigt mycket jobb).

När vi slipar för hand använder vi väldigt små rörelser och det hade inte bara blivit enformigt utan också fysiskt mycket jobbigt om vi gjorde det för de stora ytorna i huset. Det hade dessutom blivit mycket svårare att komma åt vissa på vissa ställen och du hade inte fått lika jämna resultat.

Därför finns det så kallade slipverktyg. Dessa verktyg fungerar lite som en borste man sätter slippappret på. Därefter kan du ”borsta” ytorna och på så sätt slipa dem rena.

När ska du använda slipverktyget? Det vanligaste är att använda det om det har uppstått:

- Missfärgningar
- Ojämnheter
- Något spillts
- Färgen börjar att lossna och måste därför slipas rent

Många som ska måla om hemma, på grund av skälen ovan eller av andra anledningar väljer att först slipa ytan jämn så att man har en bra grund att måla på.

Hos oss på Lovelyhome kan du antingen köpa ett slipverktyg som är förlängningsbart genom att det fästes på en längre stång. På så sätt ser själva verktyget faktiskt ut som en borste. Det finns även en enklare variant där slippappret fäster på ena sidan och på andra sidan sitter ett handtag. På så sätt kan du slipa snabbt och smidigt. 

Behöver du hjälp att välja slipverktyg?

Om du har några frågor kring de olika verktygen för slipning som vi har och hur du kan göra för att jämna ut ytor och rengöra från missfärgningar eller annat så ska du inte tveka att kontakta oss. Vi vill hjälpa dig att höja standarden i ditt hem så att du kan trivas där du bor.