Snickerifärg


Köp snickerifärg för inomhusbruk

Vill du ge dina snickerier och möbler ett nytt liv? Då har du hamnat helt rätt. Hos oss på Lovelyhome hittar du nämligen ett välsorterat utbud av högkvalitativ snickerifärg. Våra färger kommer uteslutande från marknadsledande varumärken som Jotun och Rust-Oleum.

Bland vårt sortiment hittar du snickerifärger i en mängd olika glansgrader, från matt till superblank. Vi erbjuder också metallic- och kalkfärger. Som om detta inte vore nog har vi möjlighet att bryta färgerna från Jotun i valfri kulör.

Utforska vårt sortiment, ta del av våra kraftigt rabatterade priser och gör sedan enkelt din beställning online. Vi erbjuder snabba rikstäckande leveranser och bjuder dessutom på frakten vid köp över 300 kr.


Steg för steg anvisning målning av innerdörr

När man målar en dörr så vill man ha en färg som flyter ut bra för att udvika penselspår samt så bör färgen vara slittålig. Därför så rekommenderar vi att ni väljer en alkydoljebaserad lackfärg. Det finns idag vattenburna alkydoljefärger som inte luktar lika mycket som en lacknaftaburen men är minst lika bra. Bra för dig som skall måla och bättre för miljön!

1. Ta bort handtag och beslag. Har du utrymme och möjlighet så häng av dörren och placera den på bockar, detta kommer att underlätta arbetet. Men det går alldeleds utmärkt att måla på plats.

2. Målartvätt. Tvätta av dörren men en trasa eller svamp. Använd en målartvätt som inte behöver eftersköljas. Vi vill inte väta ner dörren för mycket.

3. Slipa, skrapa och sandpappra, det som krävs för att få till ett jämt underlag. Om det finns färg som har börjat flagna så bör man börja med att skrapa bort det som är löst innan man går på med slipning. Få till ett så slätt resultat som möjligt, tänk på att färg inte döljer ojämnheter.

4. Kvistar, på dessa har man traditionsenligt påfört kvistlack, shellack, i flera lager. Men idag så finns det produkter som är bättre och enklare att använda, som både tar hand om kvistarna samtidigt som den grundar. Jotuns Kvist & Spärrgrund är en sådan.

5. Grundmåla. Grundmåla hela dörren med ex. Jotuns Kvist och Spärrgrund

6. Spackla. Spackla ojämnheter slipa och spackla en gång till. Blev resultatet bra? Om inte, så spackla och slipa ytterligare en gång.

7. Grunda ytorna som du har spacklat.

8. Målning. Rolla ytorna och avsluta med en planstrykare för att få en så jämn yta som möjligt. Jobba metodiskt. Om det är en spegeldör så börja med speglarna och avsluta med ramen, använd en bra gärna snedskuren pensel för att komma åt i hörnen.


Bra att tänka på vid målning av spegeldörr på plats.

- Börja innerst vid speglarna och arbeta utåt.

- Börja upptill av dörren och arbeta nedåt.

- Avsluta med att måla yttersta ramverket.

- Slipa lätt och torka av innan du påför lager nummer två.

Supreme Finish - Bäst i test

Enligt blindtestet av Teknologisk Institutt i Norge, där 13 leverantörers produkter jämfördes av åtta professionella målare blev LADY Supreme Finish testvinnare.