Färg Stockholmsvit - Information & egenskaper

Stockholmsvit färg - information & egenskaper

Sökt efter färg stockholmsvit? Behöver du byta en vit innerdörr eller behöver du byta en list kommer den färdigmålade dörren och den färdigmålade listen antagligen att ha nyansen färg Stockholmsvit. Det är en vit färg med inslag av gult och grått. Den har kommit att bli standardfärgen för lister, snickerier och dörrar i Sverige.

Exempel på kvalitétsfärger i kulören Stockholmsvit

En bra färg som vi brukar rekommendera våra kunder är Lady Oure Color. Den går att bryta i alla kulörer men den fungerar även utmärkt till kulören/färgen stockholmsvit. Läs mer om produkten här. Se bild på produkten nedan.

Kulören/Färgen Stockholmsvit från Demidekk som du kan beställa hos oss online.

Att tänka på vid ommålning

Skall du renovera inomhus, måla om och byta lister och foder bör du alltid måla lister och foder i kulör färg Stockholmsvit. Byter du foder vill du ju själv måla dem så att du kan ”måla ihop” fodret med fönster-salningen, det vill säga måla så att det blir tätt mellan fodret och fönster-salningen. Får du glipor mellan fodret och fönster-salningen eller mellan fodret och väggen så ser det inte så snyggt ut.

Samma sak gäller taklisten, den vill du också måla själv så att du kan måla ihop taklisten med taket och väggen. Golvlisten däremot är det bättre att köpa färdigmålad eftersom du inte behöver måla ihop den med något. För att listerna skall få samma nyans bör du använda dig av en blank Stockholmsvit kulör till lister och foder. För allra bästa resultat bör du först grundmåla listerna och därefter använda dig av en alkydoljefärg i Stockholmsvitt.

Måla väggar i Stockholmsvit

Det är inte bara lister och foder som passar bra i Stockholmsvitt, det är också en snygg kulör för väggar. Skall du måla väggar med kulören Stockholmsvit bör du välja en mattare färg än den du har på lister och foder, kanske en helmatt kulör med glans 7. För målning av hela väggar är vattenbaserad färg ett bättre alternativ än alkydoljefärg.

Skall du måla väggarna i till exempel ett kök Stockholmsvita bör du välja en avtorkningsbar färg. Dessa färger är ofta hel eller halvblanka men det finns också avtorkningsbara helmatta färger. För målning av ett kök eller ett badrum rekommenderas dock en avtorkningsbar halvblank färg då det ger ett renare, fräschare intryck.