Så här lyckas du med Terrasslasyren

Så här enkelt är det!

Så här enkelt är det att förbereda tidigare oljade eller laserade altangolv för en ny strykning i önskad kulör med Demidekk Terrasslasyr. Denna anvisning fungerar bra även för en baehandling med Tjäralin Terrasse.
  1. RENGÖR: Fukta först hela altangolvet med kallt vatten. Rolla eller pensla sedan på Demidekk Terrassfix, använd en pensel eller roller som går att trä på ett skaft. Terrassfixen skall sedan verka i 15-20 minuter, låt inte denna torka under tiden. På stora terrasser kan det vara bra tt jobba i fält. Läs bruksanvisningen på produkten inna ni sätter i gång.
  2. TVÄTTA: Efter 15-20 minuter så skrubbar du lätt med en skurborste.
  3. SKÖLJ: Skölj sedan av hela golvet noga, gammalt lasyr kommer att lossna enkelt. Det är viktigt att få bort så mycket som möjligt av lasyr och gammal altan olja, dessa kan försämra livslängden på terrasslasyren. Upprepa behandlingen vid behov. Har ni fått en fiberresning så tar ni enkelt bort detta med en lätt slipning med sandpapper efter att det har torkat.
  4.  LASERA: Efter att terrassen/altanen har fått torka applicerar ni Demidekk Terrasslasyren med pensel eller roller, dock så nås bästa resultat med pensel. Lasera en eller ett par brädor i taget i fiberriktningen, för att inte skapa ett "lapptäcke" eller fula överlappningar. Demidekk Terrasslasyren skall inte bilda film utan enbart tränga in i virket. Se därför till att fördela jämt och torka av överskottet med en mjuk luddfri trasa. Det finns en risk för att lasyren flagnar ifall man har påfört mer än det som skall in i träet.
    OBS! Lasera inte i direkt soljus eller när det är för varmt, detta gör att Terrasslasyren torkar innan den hinner tränga in i virket.

Har du nytt trä?

  1. Låt brädorna torka i 4-6 veckor, om alltanen har ståt obehandlad i flera månader så bör den tvättas med Demidekk Terrassfix, vi rekommenderar ändå att tvätta med Terrassfix redan efter 4-6 veckor.
  2. Slipa bort eventuell fiberresning med slippapper.
  3. När träet är torrt applicerar ni lasyren, se punkt 4 ovan.

9073 Skimmergrå

Golv: Demidekk Terrasslasyr 9073 Skimmergrå

0623 Burmateak

Golv: Demidekk Terrasslasyr 623 Burmateak Vägg:TREBITT Oljelasyr 0865 Dovrebrun