Blogg - Tips & inspiration om färg och tapeter

Slipa målat trägolv – så gör du

Det tar ett par dagar, det resulterar i mängder av damm och det är faktiskt ganska svårt. Men resultatet av att slipa ett målat trägolv är helt klart värt det i slutändan. I den här guiden berättar vi hur du går till väga för att slipa målat trägolv - och så tipsar vi om produkter för efterbehandling!

... 


Måla sockeln på huset - så får du det bästa resultatet

Att måla sockeln på huset har stor betydelse för helhetsintrycket av ditt hem. Du kommer nämligen inte uppskatta ditt nymålade hus på samma sätt om sockeln är sliten. I den här artikeln tänkte vi därför fokusera på hur du går till väga för att måla sockeln på huset och samtidigt skapar ett långvarigt resultat.

... 


Färg till lister - 4 produkter vi rekommenderar

Tycker du att det är svårt att välja rätt färg till listerna? Då vill vi gärna passa på att hjälpa dig hitta rätt! I den här artikeln delar vi därför med oss av 3 tips i valet av färg till lister, och 4 produkter som vi varmt kan rekommendera.

... 


Duro - 36 klassiska tapeter att förälska sig i

Letar du efter klassiska tapeter för att pryda dina väggar? Då har du kommit rätt. Duro är en av Sveriges äldsta tapettillverkare och är mästare på de karaktäristiska, klassiska och skandinaviska mönstren. I den här artikeln presenterar vi 36 tapeter som är lätta att falla för.

... 


Lady kalkfärg för naturligt vackra väggar

Årets kanske hetaste trend har varit att sudda ut gränserna mellan vad som är utom- och inomhus. Lady kalkfärg ligger därmed helt i tiden och har blivit omåttligt populär. I den här artikeln berättar vi hur du lyckas få naturligt vackra väggar med Lady kalkfärg.

... 


Demidekk oljetäckfärg - för långvariga resultat

Om du är ute efter en väderbeständig oljetäckfärg är Demidekk det självklara valet! En lättstruken och hållbar färg som är lika fördelaktig på trä som på metall. I den här artikeln kan du läsa mer om varför Demidekk oljetäckfärg skapar det bästa resultatet för ditt hus.

... 


Låt dig inspireras av tapeter från Lexington

Lyxigt, klassisk och tidlöst. Det är så vi beskriver tapeterna från det välkända, svenska och populära varumärket Lexington. Dessa stilsäkra tapeter gör sig lika bra i innerstadens moderna nybyggen som i kustens charmiga sommarbostäder. Låt dig inspireras av tapeterna från Lexington.

... 


38 inspirerande tapeter från Decor Maison

Decor Maisons tapetkollektioner står för kvalitet och designmedvetenhet. Med naturen som största inspirationskälla skapar de tapeter för alla smaker och rum. I den här artikeln kan du inspireras av våra tapeter från Decor Maison!

... 


Inspirerande tapeter från Tapetterminalen

Populära Tapetterminalen har förgyllt Sveriges väggar sedan 1979. Visste du förresten att de har landets bredaste urval av tapeter? I den här artikeln låter vi dig inspireras av ett par av dem!

... 


Sprayfärg - så väljer du rätt

Att hitta rätt i marknadens stora utbud av sprayfärg kan kännas lika svårt som att hitta rätt i djungeln. Vilken ska man välja och hur ska man egentligen använda sig av sprayfärgen? Det får du veta i den här artikeln!

... 


Demidekk täcklasyr - ett bra skydd som håller färgen

Planerar du att måla husets fasad? Låt oss då presentera en riktig klassiker från Demidekkfamiljen - Demidekk täcklasyr! En vinnare när det kommer till kvalitet och hållbarhet. I den här artikeln fördjupar vi oss i varför Demidekks täcklasyr gör att ditt hus ser nymålat ut längre.

...  

Lady snickerifärg - när det är dags att fräscha upp

När det är dags att fräscha upp hemmets snickerier kan du med gott mod använda dig av Lady snickerifärg. I den här artikeln kan du läsa mer om vad en snickerifärg är för något, och så guidar vi dig till rätt färg med hjälp av Lady snickerifärg.

... 

Måla väggar steg-för-steg, så gör du!

Att måla väggar är det snabbaste sättet för att göra om hemma. Men det gäller att du har koll på alla moment och målartekniken för att få en snygg slutfinish. Med hjälp av våra steg-för-steg kommer du måla väggar med ett fint resultat!

... 


Specialtapeter - funktioner och användningsområdet

Specialtapeter är tapetkategorin för dig som inte hittat rätt produkt i någon annan kategori. Men vad är det som är så speciellt med dessa tapeter? Det och mycket mer får du veta i den här artikeln!

... 


Inspirerande tapeter från Engblad & Co

Svenska Engblad & Co är Skandinaviens äldsta tapetvarumärke. Tack vare kombinationen av kvalitet och kreativitet erbjuder de stilsäkra tapeter som förhöjer upplevelsen av ett rum. Låt dig inspireras av unika tapeter från Engblad & Co!

...


Inspireras av dessa 71 somriga tapeter

Sommaren är äntligen här, vilket betyder att allt fler går på semester och passar på att göra renoveringar hemma eller på sommarstället. Varför inte passa på att pryda väggarna med adekvata tapeter? I denna artikel delar vi med oss av 71 somriga tapeter som ger ditt hem en värmande känsla året om!

...


Demidekk strukturlasyr – egenskaper & fördelar

Att hålla utvändigt trä i fint skick är någonting som alla hemägare eftersträvar. I och med att sommaren nu har gjort sig tillkänna innebär det också att allt fler börjar pyssla om utsidan av sitt hem. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om Demidekks strukturlasyr.

...


Demidekk Infinity – egenskaper & köpråd

Det var i början av året som vi började ana att någonting var på gång, möjligtvis att Jotun skulle släppa en ny premiumprodukt i Demidekk-familjen. Efter många sömnlösa nätter fick vi sedan det efterlängtade svaret att så även var fallet. Den nya fasadfärgen fick namnet Demidekk Infinity och i denna artikel tänkte vi därför fördjupa oss i dess egenskaper.

...


72 vackra tapeter med naturmotiv

Att ta med sig naturen in har på senaste tid blivit allt mer populärt. Och vad passar då bättre än att pryda väggarna med tapeter med naturmotiv? I denna artikel listar vi 72 av våra favorittapeter som faller under denna kategori.

...


64 inspirerande tapeter med fåglar

Genom att pryda dina väggar i tapeter med fåglar, kan du skapa ett livfullt intryck i hemmets alla rum. Troligtvis är det också därför som dem har ökat i popularitet under de senaste åren. I denna artikel tänkte vi därav dela med oss av 64 vackra tapeter med fåglar, vilka förhoppningsvis inspirerar ditt nästa tapetinköp!

...


43 tapeter med kakelmönster

Kakel kan användas för att ge ett såväl exklusivt som harmoniskt utseende. Troligtvis är det också därför som vi sett detta fantastiska material flytta in i allt fler hem på senaste år. Ifall du önskar samma utseende till en betydligt billigare peng, kan du med fördel pryda ditt hem i tapeter med kakelmönster!

...


Vi listar: 32 prickiga tapeter

Prickiga tapeter ser vi som ett otroligt mångsidigt val. De livar garanterat upp stämningen i såväl sov- som vardagsrummet, samtidigt som de kan användas för att skapa ett både lekfullt eller strukturerat intryck beroende på färg och utformning. I denna artikel tänkte vi därför lista 32 prickiga tapeter som förhoppningsvis ger dig inspiration inför ditt kommande tapetinköp!

...


Inspireras av dessa 62 industriella tapeter

Den ruffiga industriella stilen har på senaste år fått flytta in i allt fler hushåll. I denna artikel tänkte vi därför lista 62 industriella tapeter som ger ditt rum den där karaktäristiska och tuffa industriella looken.

...


50 harmoniska tapeter till sovrum

Att klä sovrummet med en harmonisk tapet som skapar både ökad trivsel och avkoppling, är mycket viktigt för att få till den perfekta känslan. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av 50 inspirerande tapetalternativ som lämpar sig utmärkt att använda i sovrummet!

...


Tapeter till vardagsrum – 68 inspirerande alternativ

Vardagsrummet är vanligtvis hemmets mest använda rum. Med anledning av detta gäller det att man har en hemtrevlig känsla som omfamnar både dig och dina gäster. I denna artikel tänkte vi därför lista 68 inspirerande tapeter som lämpar sig utmärkt att använda i vardagsrummet!

...


Vi listar: 63 moderna tapeter

Oavsett vilket rum du vill förhöja looken i, finns det en modern tapet som passar just dig och ditt rum. För att inspirera ditt nästa tapetinköp tänkte vi därav dela med oss av 63 moderna tapeter som garanterat personifierar dina väggar.

...


Inspireras av dessa 48 retrotapeter

Tapeter med retrokänsla kan verkligen skapa ett ombonat och personligt uttryck i hemmet. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss 48 retrotapeter som förhoppningsvis inspirerar ditt nästa tapetköp.

...


Ska du lasera altanen?

Hur lyckas du med lasering av en altan eller terrass, vad behöver du att tänka på. Här har du anvisningar för både tidigare behandlade altangolv och ifall du har ett nylagt golv.

...


Välj tapet till hallen

Visst är det viktigt att våra gäster känner sig välkomna när de kommer på besök. Utöver detta tycker vi att det är minst lika viktigt att även du känner dig välkommen hem. I denna artikel vill vi därför dela med oss av våra bästa tips när du ska välja tapeter till hemmets mest välkomnande rum, hallen!

...


Inspireras av dessa 41 kökstapeter

Att använda sig av tapeter i köket är en nygammal trend. Någonting som var populärt förr i tiden men som nu har vuxit i popularitet igen. Inte minst i de lantliga köken. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av 41 tapeter som vi anser passar alldeles utmärkt när du vill öka hemtrevnaden i köket!

...


Trendspaning: tapeter med växter

Att allt fler överger enfärgade tapeter för att ta ut svängarna är en trend som faller oss på Lovelyhome i smaken. I samband med detta har vi noterat att tapeter med växtmotiv har ökat i popularitet och i denna artikel vi tänkte därav lista 67 tilltalande tapeter med växter.

...


Vi listar 81 tapeter med djur

Om du har läst våra tidigare artiklar så är du troligtvis medveten om att allt fler börjar ta ut svängarna när det kommer till färg och tapeter. Det är inte längre de enfärgade alternativen som är mest attraktiva. Nu dominerar istället färgglada, grafiska och mönstrade tapeter. Något som också har blivit allt mer populärt är tapeter med djurmotiv. I denna artikel tänkte vi därför lista 81 tapeter med djur.

...


Inspireras av dessa 53 färgglada tapeter

Allt fler börjar lämna den klassiska färgpaletten som innehåller sobra nyanser och istället gå över till mer färgglada tapeter. Något som vi på Lovelyhome tycker är roligt. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av 53 färgglada tapeter som förhoppningsvis inspirerar ditt nästa tapetinköp.

...


Trendspaning: grafiska tapeter

Numera börjar allt fler våga ta ut svängarna när det kommer till deras heminredning. Något som också har medfört att grafiska tapeter i alla möjliga utföranden har ökat i popularitet. I denna artikel tänkte vi därför lista 38 grafiska tapeter som förhoppnings inspirerar ditt nästa tapetinköp.

...


Vi listar 35 medaljongtapeter

Att tapetsera är både enkelt och smidigt, samtidigt som resultatet blir väldigt snyggt. Om du vill satsa på mönstrade tapeter och mer specifikt någonting i klassisk stil, kan du med fördel klä väggarna med medaljongtapeter. I denna artikel tänkte vi därför lista 35 medaljongtapeter för att inspirera ditt nästa tapetinköp!

...


Inspireras av dessa 48 blommiga tapeter

Fler borde våga ta ut svängarna och klä sina väggar med färgglada och mönstrade tapeter. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av en hel uppsjö av blommiga tapeter, vilka förhoppningsvis kommer att inspirera ditt nästa tapetinköp!

...


Så målar du möbler steg-för-steg

Har du ett par gamla matbordsstolar som börjar se slitna ut? Eller gillar du den vackra formgivningen från förr och därav handlar second hand? Oavsett vilket så kan gamla och slitna möbler behöva fräschas upp med ny färg. Något som ger dem nytt liv och ett helt nytt utseende. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om hur du målar dina möbler steg-för-steg!

...


Målning av tak – steg-för-steg

I tidigare artiklar har vi berättat hur du målar såväl lister som tapeter. Gör du däremot detta är det lätt hänt att taket ser gammalt och slitet ut i jämförelse. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om hur du går tillväga för att måla ditt tak!

...


Måla på tapet – så gör du

En fråga som ständigt dyker upp på våra kunders läppar är ”går det att måla på tapet?”. Det korta svaret på detta är, ja. Men hur går man då tillväga för att få ett förstklassigt resultat när man målar över en tapet? I denna artikel ger vi dig svaret!

...


Måla lister – så gör du

Listerna må till synes vara en liten och irrelevant del av hemmet, men så är inte fallet. De gör nämligen stor skillnad för helhetsintrycket. Att fräscha upp dem med lite färg kommer att göra susen. I denna artikel går vi därför steg-för-steg igenom hur du går tillväga för att måla listerna!

...


Helena Sundström om vinterns färgtrender

För att få fler åsikter om vinterns färgtrender har vi bett Helena Sundström - grundare av inredningsbloggen Hemma hos Helena - dela med sig av sina tankar kring vinters trender. Hör och inspireras av hennes tankar i denna artikel!

...


Vi listar 68 enfärgade tapeter

Att tapetsera är både enkelt och smidigt, samtidigt som slutresultatet blir väldigt iögonfallande. En annan fördel med tapeter är att man inte är tvungen att ta ut svängarna med mönster, det går lika bra att använda enfärgade tapeter. I denna artikel har vi därför samlat några av våra favoriter!

...


Nyhet, LADY Minerals Revive

Nyhet som gör det enklare att få tråkiga ojämna väggar att bli slätare och samtidigt få en modern mineralsik look.

...


Trendspaning - mönstrade tapeter

Mönstrade tapeter skapar trivsel och hemkänsla samtidigt som de ger dina väggar en mer personlig stil. Att majoriteten väljer att placera mönstrade tapeter i sitt hem är således inte konstigt. I denna artikel har vi samlat våra absoluta favoriter, vilka förhoppningsvis inspirerar ditt nästa tapetköp!

...


Inspireras av dessa 33 lantliga tapeter

Allt fler eftersträvar en lantlig stil i sina hem. Med anledning av detta tänkte vi i denna artikel lista 33 lantliga tapeter som garanterat får kreativiteten att flöda!

...


Trendspaning: randiga tapeter

Vi har I en tidigare artikel tipsat om våra absoluta favoriter när det kommer till rutiga tapeter. Denna gång tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och ta tempen på ytterligare en klassiker - randiga tapeter!

...


Trendspaning: rutiga tapeter

Trender kommer och går men det rutiga mönstret består. Skämt å sido, men rutiga tapeter har i princip alltid vara populära. Inte minst på senare tid då allt fler velat ge sina rum den klassiska och harmoniska karaktären som rutiga tapeter medför. I denna artikel tar vi därför tempen på denna trend och listar våra favoriter!

...


Trendspaning: klassiska tapeter

Trender går oftast i cykler. Något som verkligen märks i och med det ökade intresset för klassiska tapeter. För att göra ditt tapetval lite enklare, eller åtminstone få kreativiteten att flöda, tänkte vi i denna artikel med oss några personliga favoriter bland de klassiska tapeterna!

...


Trendspaning: populära barntapeter

Det finns få saker som är lika roligt som att köpa barntapeter. Deras roliga och gulliga mönster väcker förmodligen barnet inom oss alla. För att göra ditt val lite enklare, eller åtminstone få kreativiteten att flöda, tänkte vi i denna artikel dela med oss av några populära barntapeter!

...


Demidekk Infinity?

Nyhet, Demidekk Infinity

Det var som vi anade, Jotun har tagit fram en ny fasadfärg som kommer att finnas i premiumfamiljen Demidekk. Lanseringen av denna kommer att ske våren 2019, spännande!

...


Måla trapp - så gör du

Trappen får i de flesta hushåll stå emot mycket spring samtidigt som den ofta är placerad på ett sätt som ger den en central roll i hemmet. För att ge din trapp ett nytt liv och säkerställa att den kompletterar din övriga inredning, kan du med fördel måla din trapp. Låt oss berätta hur du gör detta steg-för-steg!

...


Demidekk Infinity?

Något nytt är på gång

Demidekk Infinity? Vad är detta? Färg är en vetenskap och utveklingen går framåt hela tiden. Har Jotun plockat fram en ny fasadfärg? Detta är bara rykten än så länge, men...

...


Beräkna åtgången av fasadfärg

Ifall du är i takt med att måla om husfasaden, har du troligtvis funderat över hur mycket färg du egentligen kommer att behöva? För att underlätta detta huvudbry tänkte vi i denna artikel dela med oss av tips på hur du kan beräkna åtgången av fasadfärg!

...


Olja in utemöbler - så gör du!

I en tidigare artikel har vi berättat om hur du kan måla utemöbler, vilket onekligen är populärt idag. Det finns dock många som hellre bevarar träets naturliga yta, struktur och färg genom att istället olja in sina utemöbler. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om hur du går tillväga för att göra just detta!

...


Väggfärg och trender

Ja, det har blivit vanligare att man tar ut svängarna och väljer en kulör på väggarna därhemma. För några år sedan var det nästan bara vitt som gällde, sedan kom grått, men nu är kulörta väggar på frammarch.

...


Så väljer du rätt träolja till altanen

Det är sommar och sol, vilket innebär att många passar på att olja in altanen bland många andra "sommarsysslor". Tidigare har vi därför skrivit en artikel om hur du oljar in altanen, men hur går man egentligen tillväga för att välja rätt träolja? Det hade vi tänkt reda ut idag!

...


Måla krukor - så gör du!

Vi har i tidigare artiklar berättat hur du går tillväga för att måla om diverse utomhusmöbler, men det är faktiskt inte bara möblerna som kan behöva sig en uppfräschning inför sommaren. Genom att måla om dina terrakottakrukor kan du få en både vacker och personlig detalj i trädgården eller på altanen.

...


Måla utomhusbord - så gör du!

Vi har i en tidigare artikel berättat om hur du går tillväga för att måla utemöbler, men i denna artikel tänkte vi mer specifikt fokusera på hur du kan måla utomhusbord. Efter att ha läst denna artikel kommer du bland annat att veta vilka verktyg och vilken färg som behövs, samt hur du går tillväga för att måla ditt utomhusbord steg-för-steg!

...


Måla om rum pris – vad kostar det att måla själv?

Såhär i semestertider är det många som tar tag i de uppgifter som skjutits upp under veckor eller månader då tiden inte räckt till. För många inkluderar detta uppgifter som att måla om inomhus eller måla om utomhus. Den fråga som dyker upp hos de flesta som är i takt med att måla om inomhus är dock ”hur mycket kostar det att måla om ett rum?”. I denna artikel tänkte vi därför reda ut denna fråga en gång för alla!

...


Jotun brytmaskin - konsten att skapa rätt färg

Att skapa rätt färg för rätt underlag är en konst för sig. Det må verka simpelt när du letar dig igenom vårt stora utbud av högkvalitativa färger, men det är mycket jobb som ligger bakom varje enskild färg. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om Jotuns unika brytmaskiner!

...


Att tänka på när du ska måla utomhus

Nu när sommaren i princip är här och värmen stiger, är det många som planerar att måla om utomhus. Allt ifrån fasader, utemöbler och staket ska målas om och fräschas upp. När det kommer till målning utomhus finns det dock en hel del saker att tänka på, och i denna artikel tänkte vi fokusera på just detta!

...


Att tänka på när du ska måla inomhus

Är det dags att renovera hemma och äntligen ta tag i målandet som ständigt skjutits upp? Då har du hamnat helt rätt! Inte nog med att vi på Lovelyhome erbjuder ett stort utbud av färg som passar alla typer av ytor, tänkte vi i denna artikel dela med oss av våra bästa tips och råd när du ska måla inomhus!

...


Måla fönster - så gör du

De allra flesta tar hand om sina fönster i den bemärkning att de putsar dem, men allt för få tar hand om dess utseende. Dina fönster är nämligen väldigt utsatta vilket gör att de även slits därefter. Genom att måla om dina fönster kan du dock ge ditt hem ett nytt liv - både utvändigt och invändigt!

...


Olja in altan - så gör du

Stora delar av landet har nu fått uppleva den härliga sommarvärmen, vilket innebär att solstolarna åker fram, utemöblerna ska målas om, staketet ska målas om, husfasaden ska tas om hand om och även altanen ska oljas in. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av en komplett guide om hur du går tillväga för att olja in altan!

...


Måla staket - så gör du

Sommaren närmar sig med stormsteg och det är inte enbart dags att måla utemöbler, även staketet är många tvungna att måla om. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av en pedagogisk steg-för-steg guide om hur du går tillväga för att måla staket!

...


Måla utemöbler - så gör du

Sommaren närmar sig med stormsteg vilket innebär att de flesta börjar plocka fram sina utemöbler. Många gånger upptäcker man dock att möblerna blivit slitna och tappat sin forna glans. Istället för att spendera stora pengar på ett köpa ett nytt möblemang kan ni istället måla utemöblerna!

...


Spackel till Våtrum

När det kommer till badrumsrenoveringar finns det många komponenter som måste användas för att skapa ett godkänt våtrum, varav spackel är en av dessa. I denna artikel berättar vi mer om varför du behöver använda ett som är anpassat till våtutrymmen, samt hur du applicerar det.

...


 

Renovera badrum pris

Om du går i renoveringstankar och planerar att fräscha upp badrummet har du troligtvis sprungit på tanken ”vad kommer det egentligen att kosta?”. Priset är nämligen något som de flesta tänker på i samband med en renovering. I denna artikel tänkte vi därför berätta vad kostnaden för denna typ av arbete hamnar på, samt hur du kan komma undan billigt!

...


 

Färg för badrum

När det kommer till badrumsrenoveringar kan det många gånger bli en dyr historia, men genom att använda färg för våtrum kan du renovera ditt badrum billigt och få ett väldigt snyggt resultat. Däremot ställs det höga krav på färgen och det går inte att använda vilken typ av färg som helst!

...


Renovera badrum billigt

Idag är det allt fler som vill renovera sitt badrum för att förbättra sin levnadsstandard, men också ökat värdet på sin bostad. Många slås dock av hur dyrt det kan vara att genomföra en badrumsrenovering, men det finns faktiskt kostnadseffektiva alternativ som gör att du kan renovera badrummet billigt.

...


Tätskikt som passar badrum i källare

När det kommer till badrum är många ganska pålästa om de branschregler och krav som ställs vid renoveringen. En fråga som dyker upp oftare är dock "vilka regler gäller om jag ska göra ett badrum i källaren?". I denna artikel reder vi ut den allra vanligaste lösningen.

...


Välj rätt ytskikt till badrum

Att renovera badrummet är någonting som stigit i popularitet under de senaste åren. Inte minst för att man får ett nytt och fräscht badrum som ökar levnadsstandarden, men också för att man ökar värdet på bostaden. Men hur går man egentligen tillväga för att välja rätt ytskikt?

...


Väggbeklädnad som förenklar badrumsrenoveringen

Funderar du på att renovera badrummet? Som tur är kommer det ideligen nya produkter och smarta produkter som underlättar badrumsrenoveringen för den händige hemmafixaren. I denna artikel tittar vi närmare på en utav dem – en väggbeklädnad till badrum.

...


Ädelträolja - Egenskaper & användningsområden

Letar du efter ädelträolja? Då har du hittat till helt rätt företag. På Lovelyhome hittar du nämligen en mängd olika ädelträoljor, men i denna artikel tänkte vi även dela med oss av matnyttig information om oljans egenskaper och användningsområden.

...


Måla med kalkfärg

Kalkfärgen har på senaste tiden blivit oerhört populär i de svenska hemmen och det är verkligen en trend som är här för att stanna. I denna artikel tänkte vi därför gå igenom hur du målar med kalkfärg!

...


Teakolja - Egenskaper & Användningsområden

Är du på jakt efter teakolja? Då har du kommit helt rätt. Inte nog med att vi på Lovelyhome erbjuder ett stort utbud av teakolja, tänkte vi i denna artikel dela med oss av nyttig information om dess egenskaper och användningsområden.

...


Målarfog - Egenskaper & användningsområden

Är det dags att köpa målarfog? Eller tycker du det är svårt att hålla koll på de olika fogmassorna? Då har du kommit helt rätt. Inte nog med att vi på Lovelyhome erbjuder ett stort utbud av målarfog andra typer av fogmassor, tänkte vi i denna artikel dela med oss av lite information som ger dig bättre förståelse om produkterna.

...


Tapetverktyg för en lyckad tapetsering

Är det dags att tapetsera om hemma? Vad härligt, men glöm inte bort alla de tapetverktyg som behövs för ett förstklassigt resultat och snygga tapeter. I denna artikel guidar vi dig igenom de olika tapetverktygen som behövs!

...


Allt du behöver veta om slipverktyg

Har du en yta som behöver slipas? Då är det viktigt att ha rätt verktyg tillgängliga. Det finns flera situationer när det kan bli relevant att slipa ytorna i ditt hem.

...


Färgskrapa & dess fördelar

När du vill jämna ut en yta eller skrapa bort ytlagret så kan man använda en färgskrapa. I denna artikel tänkte vi prata mer om färgskrapan och dess fördelar.

...


Bengalack - Information & egenskaper

Har du något i metall som du vill skydda från vädrets effekter? Kanske har du målat ett staket utomhus eller så vill du bara ge det ett skyddande lager. Oavsett vad så kan du med fördel använda dig utav bengalack. I denna artikel delar vi därför med oss av information och egenskaper hos just bengalack

...


Köpa målarfärg - detta bör du tänka på

Funderar du på att köpa målarfärg? Då har du hamnat helt rätt. Inte nog med att vi på Lovelyhome erbjuder ett brett sortiment av målarfärg, tänkte vi i denna artikel dela med oss av viktiga saker du bör tänka på när du ska köpa målarfärg.

...


Färgaffär online när du behöver fixa hemma

Letar du efter en färgaffär online? Att fixa upp sitt hem är väldigt spännande och kan göra så att det känns som nytt igen. Utöver möbler och annan fysisk inredning som också är en viktigt del i hemmets helhetsintryck så är väggar, tak och golv det som lägger grunden för att man får en bra känsla när man går in genom dörren.

...


Vit färg - detta ska du tänka på

Vit färg är en mycket mångsidig lösning vid val av färg, den kombineras utmärkt med andra kulörer samt låter dig skapa många olika stilar. I denna guide går vi igenom vad du ska tänka på vid valet av vid färg.

...


Billig färg & när du kan komma undan med det

Behöver du mer information kring billig färg? Det är verkligen inte det lättaste att förstå sig på alla typer av färger, och än mindre vilken som är en billig färg eller har den bästa relationen pris/kvalitet. I denna guide reder vi ut dessa frågor.

...


Fönsterfärg inomhus - så lyckas du

Letar du information om fönsterfärg inomhus? Ett enkelt och originellt sätt att ge nytt liv i fönstren i vårt hem är att måla endast en del av dess strukturer. I denna guide berättar vi hur du enkelt kan måla om dina fönster inomhus.

...


Bästa takfärgen & de bästa tipsen

Vilka egenskaper har den bästa takfärgen? I denna guide hittar du svaret!

...


Matt väggfärg bättre än blank?

Vad är egentligen skillnaden mellan en matt och blank väggfärg och i vilka rum ska man använda vilken färg? I denna guide ger vi dig svaret.

...


Svart färg - hitta rätt variant

Letar du efter svart färg? Här delar vi med oss av våra bästa tips och råd så att du hittar rätt variant för dina behov.

...


Täckfärg - hur används det?

Letar du efter täckfärg? Då har du hamnat helt rätt. Lovelyhome.se har ett brett sortiment av färg för att måla både inomhus och utomhus och lång erfarenhet för att guida dig att välja ett bra alternativ.

...


Fasadfärg test

Funderar du på att måla om din fasad, men är osäker på vilken fasadfärg du ska välja? I så fall har du kommit helt rätt. I denna artikel kommer vi att prata om fasadfärg test för att underlätta ditt val av färg.

...


Båtfärg - Information & egenskaper

Val av rätt båtfärg till din båt och din typ av användning är mycket viktigt, även för att minska fritidsbåtarnas påverkan på miljön. Här hittar du all information du behöver om båtfärg.

...


Metallfärg - Information & egenskaper

För målning av saker tillverkade av metall krävs det en färg med särskilda egenskaper. Här hittar du information och egenskaper om metallfärg.

...


Takfärg inomhus - Tips & råd

Valet av takfärg inomhus är både ett viktigt och svårt beslut. Här hittar du våra bästa tips och råd gällande takfärg inomhus.

...


Färg Stockholmsvit - Information & egenskaper

Har du funderingar om den Stockholmsvita färgen? Här hittar du information och egenskaper.

...


Tak och väggfärg - Information & egenskaper

Funderar du på att måla om tak och vägg i hemmet? Här hittar du både information och egenskaper om tak och väggfärg.

...


Vit fasadfärg - Tips & råd

Planerar du att måla huset vitt? Här hittar du våra bästa tips och råd som rör vit fasadfärg.

...


Bets färg - Information & egenskaper

Vad är egentligen bets färg och vad används den till? I denna guide hittar du information och egenskaper om bets färg.

...


Träolja utomhus - Information & egenskaper

I underhållet av en trävilla ingår inte bara målning, du kommer också att behöva använda träolja utomhus för att skydda ditt hus mot väder och vind. Här hittar du information och egenskaper om träolja.

...


Sockelfärg - Information & egenskaper

Funderar du på att måla om sockeln, det vill säga grunden, på ditt hus? Här hittar du information och egenskaper om sockelfärg.

...


Målarfärg pris

Vad kostar egentligen målarfärg? Här guidar vi dig till olika priser för målarfärg.

...


Vit väggfärg inomhus - Tips & råd

Planerar du att måla med vit väggfärg inomhus? Här hittar du våra bästa tips och råd.

...


Billig målarfärg - Så hittar du den

När det kommer till val av billig målarfärg så låt dig inte skrämmas av tidigare myter. Dagens målarfärger håller hög kvalitet och skillnaderna är mindre än vad som vanligtvis sägs. Här guidar vi dig till billig målarfärg.

...


Helmatt väggfärg - Information & egenskaper

En helmatt väggfärg ger rummet ett lugnt och harmoniskt intryck men har tidigare inte varit avtorkningsbar och inte varit så slitstark. Här hittar du information och egenskaper om helmatt väggfärg.

...


Fasadlasyr - Information & egenskaper

Vill du ge ditt hus ett klassiskt utseende kan fasadlasyr verkligen rekommenderas. Här hittar du information och egenskaper om fasadlasyr.

...


Antikvit färg - Information & egenskaper

Ifall du planerar att måla om inomhus är du säkert medveten om att det finns en mängd olika färger och kulörer att välja mellan. Ett säkert kort som alltid går hem är färgen vit. Här hittar du information om antikvit färg.

...


Bästa utomhusfärgen

Letar du efter bästa utomhusfärgen? Då är vår guide till den bästa utomhusfärgen något för dig.

...


Färg till hus

Ifall du är i fart med att måla om ditt hus, är du troligtvis medveten om hur svårt det kan vara att välja färg till hus. I denna guide tänkte vi därför gå igenom våra bästa tips på färger till husfasader.

...


Akrylatfärg - den kompletta guiden

Akrylatfärg är en av de mest använda fasadfärgerna i Sverige. I denna guide ger vi dig all nödvändig information du behöver om akrylatfärg.

...


Falu rödfärg - information & egenskaper

Falu rödfärg är en av Sveriges äldsta och utan tvekan mest igenkända slamfärg. I denna guide ger vi dig nyttig information om färgen & dess egenskaper.

...


Så väljer du rätt fasadfärg

I denna guide går vi igenom skillnaden mellan olika fasadfärger, samt hur du går tillväga för att välja rätt färg för just din fasad.

...


måla våtrum

Måla om ditt badrum med våtrumsfärg

Ett bra och enkelt sätt att fräscha upp, förändra och förbättra ditt dusch- eller badrum är att måla om med våtrumsfärg.

...


Din guide till rätt väggfärg

Att välja rätt väggfärg är något som ibland kan vara svårt. I denna artikel guidar vi dig därför till rätt väggfärg.

...


Konsten att välja rätt golvfärg

Vi har tidigare berättat om 3 tips när du ska måla trägolv. I och med detta så fick vi många frågor från folk som undrade vilken golvfärg de skulle välja både för trägolv, men även för andra golv av exempelvis betong och plast.

Därför tänkte vi nu gå igenom hur du väljer rätt golvfärg för olika underlag, samt hur olika golvfärger påverkar ditt rum. 

...


Tapet fakta

3 tips när du ska måla trägolv

Att måla trägolv är något som blir allt mer populärt. Många vill exempelvis måla sitt golv för att matcha väggar, snickerier och annan inredning. Andra vill istället göra något mer vågat och färgsätta sitt golv en lite djärvare färg.

...


Tapeter -Allt du behöver veta om tapeter

Det finns en rad olika sorters tapeter, av olika material och kvaliteter. I denna tapet-wiki finner du skillnaderna mellan dom olika sorters tapeter som finns idag och varit populärt tidigare. Hur du hanterar dessa och vad du behöver tänka på.

...