Blogg - Tips & inspiration om färg och tapeter

Tapetverktyg för en lyckad tapetsering

Är det dags att tapetsera om hemma? Vad härligt, men glöm inte bort alla de tapetverktyg som behövs för ett förstklassigt resultat och snygga tapeter. I denna artikel guidar vi dig igenom de olika tapetverktygen som behövs!

...


Allt du behöver veta om slipverktyg

Har du en yta som behöver slipas? Då är det viktigt att ha rätt verktyg tillgängliga. Det finns flera situationer när det kan bli relevant att slipa ytorna i ditt hem.

...


Färgskrapa & dess fördelar

När du vill jämna ut en yta eller skrapa bort ytlagret så kan man använda en färgskrapa. I denna artikel tänkte vi prata mer om färgskrapan och dess fördelar.

...


Bengalack - Information & egenskaper

Har du något i metall som du vill skydda från vädrets effekter? Kanske har du målat ett staket utomhus eller så vill du bara ge det ett skyddande lager. Oavsett vad så kan du med fördel använda dig utav bengalack. I denna artikel delar vi därför med oss av information och egenskaper hos just bengalack

...


Köpa målarfärg - detta bör du tänka på

Funderar du på att köpa målarfärg? Då har du hamnat helt rätt. Inte nog med att vi på Lovelyhome erbjuder ett brett sortiment av målarfärg, tänkte vi i denna artikel dela med oss av viktiga saker du bör tänka på när du ska köpa målarfärg.

...


Färgaffär online när du behöver fixa hemma

Letar du efter en färgaffär online? Att fixa upp sitt hem är väldigt spännande och kan göra så att det känns som nytt igen. Utöver möbler och annan fysisk inredning som också är en viktigt del i hemmets helhetsintryck så är väggar, tak och golv det som lägger grunden för att man får en bra känsla när man går in genom dörren.

...


Vit färg - detta ska du tänka på

Vit färg är en mycket mångsidig lösning vid val av färg, den kombineras utmärkt med andra kulörer samt låter dig skapa många olika stilar. I denna guide går vi igenom vad du ska tänka på vid valet av vid färg.

...


Billig färg & när du kan komma undan med det

Behöver du mer information kring billig färg? Det är verkligen inte det lättaste att förstå sig på alla typer av färger, och än mindre vilken som är en billig färg eller har den bästa relationen pris/kvalitet. I denna guide reder vi ut dessa frågor.

...


Fönsterfärg inomhus - så lyckas du

Letar du information om fönsterfärg inomhus? Ett enkelt och originellt sätt att ge nytt liv i fönstren i vårt hem är att måla endast en del av dess strukturer. I denna guide berättar vi hur du enkelt kan måla om dina fönster inomhus.

...


Bästa takfärgen & de bästa tipsen

Vilka egenskaper har den bästa takfärgen? I denna guide hittar du svaret!

...


Matt väggfärg bättre än blank?

Vad är egentligen skillnaden mellan en matt och blank väggfärg och i vilka rum ska man använda vilken färg? I denna guide ger vi dig svaret.

...


Svart färg - hitta rätt variant

Letar du efter svart färg? Här delar vi med oss av våra bästa tips och råd så att du hittar rätt variant för dina behov.

...


Täckfärg - hur används det?

Letar du efter täckfärg? Då har du hamnat helt rätt. Lovelyhome.se har ett brett sortiment av färg för att måla både inomhus och utomhus och lång erfarenhet för att guida dig att välja ett bra alternativ.

...


Fasadfärg test

Funderar du på att måla om din fasad, men är osäker på vilken fasadfärg du ska välja? I så fall har du kommit helt rätt. I denna artikel kommer vi att prata om fasadfärg test för att underlätta ditt val av färg.

...


Båtfärg - Information & egenskaper

Val av rätt båtfärg till din båt och din typ av användning är mycket viktigt, även för att minska fritidsbåtarnas påverkan på miljön. Här hittar du all information du behöver om båtfärg.

...


Metallfärg - Information & egenskaper

För målning av saker tillverkade av metall krävs det en färg med särskilda egenskaper. Här hittar du information och egenskaper om metallfärg.

...


Takfärg inomhus - Tips & råd

Valet av takfärg inomhus är både ett viktigt och svårt beslut. Här hittar du våra bästa tips och råd gällande takfärg inomhus.

...


Färg Stockholmsvit - Information & egenskaper

Har du funderingar om den Stockholmsvita färgen? Här hittar du information och egenskaper.

...


Tak och väggfärg - Information & egenskaper

Funderar du på att måla om tak och vägg i hemmet? Här hittar du både information och egenskaper om tak och väggfärg.

...


Vit fasadfärg - Tips & råd

Planerar du att måla huset vitt? Här hittar du våra bästa tips och råd som rör vit fasadfärg.

...


Bets färg - Information & egenskaper

Vad är egentligen bets färg och vad används den till? I denna guide hittar du information och egenskaper om bets färg.

...


Träolja utomhus - Information & egenskaper

I underhållet av en trävilla ingår inte bara målning, du kommer också att behöva använda träolja utomhus för att skydda ditt hus mot väder och vind. Här hittar du information och egenskaper om träolja.

...


Sockelfärg - Information & egenskaper

Funderar du på att måla om sockeln, det vill säga grunden, på ditt hus? Här hittar du information och egenskaper om sockelfärg.

...


Målarfärg pris

Vad kostar egentligen målarfärg? Här guidar vi dig till olika priser för målarfärg.

...


Vit väggfärg inomhus - Tips & råd

Planerar du att måla med vit väggfärg inomhus? Här hittar du våra bästa tips och råd.

...


Billig målarfärg - Så hittar du den

När det kommer till val av billig målarfärg så låt dig inte skrämmas av tidigare myter. Dagens målarfärger håller hög kvalitet och skillnaderna är mindre än vad som vanligtvis sägs. Här guidar vi dig till billig målarfärg.

...


Helmatt väggfärg - Information & egenskaper

En helmatt väggfärg ger rummet ett lugnt och harmoniskt intryck men har tidigare inte varit avtorkningsbar och inte varit så slitstark. Här hittar du information och egenskaper om helmatt väggfärg.

...


Fasadlasyr - Information & egenskaper

Vill du ge ditt hus ett klassiskt utseende kan fasadlasyr verkligen rekommenderas. Här hittar du information och egenskaper om fasadlasyr.

...


Antikvit färg - Information & egenskaper

Ifall du planerar att måla om inomhus är du säkert medveten om att det finns en mängd olika färger och kulörer att välja mellan. Ett säkert kort som alltid går hem är färgen vit. Här hittar du information om antikvit färg.

...


Bästa utomhusfärgen

Letar du efter bästa utomhusfärgen? Då är vår guide till den bästa utomhusfärgen något för dig.

...


Färg till hus

Ifall du är i fart med att måla om ditt hus, är du troligtvis medveten om hur svårt det kan vara att välja färg till hus. I denna guide tänkte vi därför gå igenom våra bästa tips på färger till husfasader.

...


Akrylatfärg - den kompletta guiden

Akrylatfärg är en av de mest använda fasadfärgerna i Sverige. I denna guide ger vi dig all nödvändig information du behöver om akrylatfärg.

...


Falu rödfärg - information & egenskaper

Falu rödfärg är en av Sveriges äldsta och utan tvekan mest igenkända slamfärg. I denna guide ger vi dig nyttig information om färgen & dess egenskaper.

...


Så väljer du rätt fasadfärg

I denna guide går vi igenom skillnaden mellan olika fasadfärger, samt hur du går tillväga för att välja rätt färg för just din fasad.

...


måla våtrum

Måla om ditt badrum med våtrumsfärg

Ett bra och enkelt sätt att fräscha upp, förändra och förbättra ditt dusch- eller badrum är att måla om med våtrumsfärg.

...


Din guide till rätt väggfärg

Att välja rätt väggfärg är något som ibland kan vara svårt. I denna artikel guidar vi dig därför till rätt väggfärg.

...


Konsten att välja rätt golvfärg

Vi har tidigare berättat om 3 tips när du ska måla trägolv. I och med detta så fick vi många frågor från folk som undrade vilken golvfärg de skulle välja både för trägolv, men även för andra golv av exempelvis betong och plast.

Därför tänkte vi nu gå igenom hur du väljer rätt golvfärg för olika underlag, samt hur olika golvfärger påverkar ditt rum. 

...


Tapet fakta

3 tips när du ska måla trägolv

Att måla trägolv är något som blir allt mer populärt. Många vill exempelvis måla sitt golv för att matcha väggar, snickerier och annan inredning. Andra vill istället göra något mer vågat och färgsätta sitt golv en lite djärvare färg.

...


Tapeter -Allt du behöver veta om tapeter

Det finns en rad olika sorters tapeter, av olika material och kvaliteter. I denna tapet-wiki finner du skillnaderna mellan dom olika sorters tapeter som finns idag och varit populärt tidigare. Hur du hanterar dessa och vad du behöver tänka på.

...