demidekk oljetäckfärg

Demidekk oljetäckfärg - för långvariga resultat

Om du är ute efter en väderbeständig oljetäckfärg är Demidekk det självklara valet! En lättstruken och hållbar färg som är lika fördelaktig på trä som på metall. I den här artikeln kan du läsa mer om varför Demidekk oljetäckfärg skapar det bästa resultatet för ditt hus.

 

Fakta om Demidekk oljetäckfärg

Med Demidekk oljetäckfärg kan du vara säker på att du har valt en färg med mycket god kulörstabilitet och långa underhållsintervaller. Den är nämligen utvecklad, tillverkad och testad i Norges hårda väderförhållanden och är därför ett fördelaktigt val i vårt nordiska klimat. 

Resultatet är helt enkelt en färg med ett unikt bindemedel som visat sig vara extra väderbeständig och samtidigt minskar risken för utveckling av svartmögel. Det förstärkta skyddet ger unika skyddande egenskaper mot såväl solens skadliga UV-ljus som väderutsatta ytor där fuktbelastningen är mycket påtaglig. 

Även om Demidekk oljetäckfärg är en riktig klassiker bland sortimentet av fasadfärger så är den speciellt framtagen för att klara dagens behov. Demidekk oljetäckfärg är helt enkelt ett perfekt alternativ oavsett om du ska måla din träfasad, vindskivorna i metall, eller hela staketet.

 

Köp här

Information och egenskaper

 Appliceras med: Pensel eller roller

Rekomenderad åtgång: ca 6-9 m2/liter på ohyvlat trä, respektive 9-13 m2/liter på hyvlat trä

Dammtorr efter: 11 timmar

Brukstorr efter: 24 timmar

Läs även: Demidekk täcklasyr - ett bra skydd som håller färgen

 

Så målar du med Demidekk oljetäckfärg

Vill du också ha en färg där resultatet ser nymålat ut längre? Det är enkelt! Allt du behöver göra är att följa de tre snabba stegen nedan:

1. Förarbete - Som vid alla typer av måleriarbeten kräver ett bra slutresultat att du har gjort ett noggrant förarbete, även Demidekk oljetäckfärg. Börja därför förarbetet med att rengöra fasaden. Om ytan inte är ren är risken stor att färgen inte fäster ordentligt. 

Nytt trä som stått obehandlat utomhus i mer än en månad bör rengöras med husvask och stålborste. Om fasaden är behandlad sedan tidigare bör den istället rengöras med kraftvask. Lös färg avlägsnas enklast med hjälp av skrapning.

Avsluta sedan förarbetet med att kontrollera så att fasaden är ren, fast och torr och att eventuella skarpa kanter avrundas.

2. Grundning - Då fasaden har torkat från rengöringen och förarbetet är klart kan du gå vidare med att grunda fasaden. En bar och frisk träfasad bör förses med en strykning av Visir Oljegrundning. Vid bart ändträ bör minst 3 - 4 strykningar appliceras.

3. Slutstrykning - Till sist har det äntligen blivit dags för slutstrykningen! För absolut bästa skydd och hållbarhet kan nytt hyvlat trä med fördel förses med minst 3 strykningar av Demidekk oljetäckfärg. På tidigare behandlat och ohyvlat trä räcker det med 2 strykningar. 

Köp Demidekk oljetäckfärg hos Lovelyhome

Vi på Lolvelyhome är mycket glada över att kunna erbjuda Demidekk oljetäckfärg. Som officiell återförsäljare av Jotuns produkter handlar du dessutom bekvämt och fraktfritt hos oss för att snart kunna njuta av din oljetäckfärg!

Unna dig själv ett riktigt bra resultat som kommer se nymålat ut år efter år. Köp Demidekk oljetäckfärg här.