Måla med kalkfärg

Måla med kalkfärg

Kalkfärgen har på senaste tiden blivit oerhört populär i de svenska hemmen och det är verkligen en trend som är här för att stanna. I denna artikel tänkte vi därför gå igenom hur du målar med kalkfärg!

Det är många som inspireras av den vackra kalkfärgen just nu. Kanske för att den är både miljövänlig, helt naturlig, men framförallt väldigt vacker på väggen. En anledning till att denna färg har blivit så pass populär just nu är att vi använder oss av allt naturliga material i hemmet och kalkfärgen ligger nära naturens egna färger.

Det som kännetecknar kalkfärgen är dess levande, skiftande och matta utseende som åldras med tiden. Som nämnts ovan så är färgen dessutom miljövänlig, giftfri och tillverkad av naturliga ingredienser. Det är just detta som får många inredare att tro att den blivit så pass populärt.

Lady Minerals kalkfärg

En av de kalkfärgerna som fått väldigt stor uppmärksamhet på den senaste tiden är Lady Minerals kalkfärg från Jotun. En livfull och helmatt färg som ger dig jordnärafärger som andas värme och trivsel. Färgen passar också utmärkt att använda när du önskar en industriell känsla av elegans.

En annan fördel med kalkfärgen är att den kan användas inomhus i alla typer av rum och den fäster även på många underlag som puts, betong, gips och byggskivor. När den väl ska upp på väggen så appliceras den enkelt med enbart pensel.

Något som också är tacksamt med denna typ av färg är att det är väldigt svårt att misslyckas med den eftersom den ger ett ”flammande” utseende. Och att göra själv är ju något de allra flesta gillar men kanske i vanliga fall inte vågar sig på eftersom man inte anser sig vara nog hantverkskunnig. 

Viktigt att tänka på är att använda sig utav en skyddande produkt om du planerar att använda färgen i kök eller badrum. Exempelvis en sealer som lägger sig som en skyddande hinna över färgen.

Måla med kalkfärg möbler

För dig som önskar att måla möblerna med kalkfärg så finns Chalky Furniture Paint från Rust-oleum. En färg som gör att du enkelt kan renovera dina möbler och ge dem ett nytt liv med klassisk känsla. Färgen finns i 16 unika kulörer och ger dig oändliga möjligheter. Avsluta sedan med en strykning av Rust-oleums möbelvax eller en möbellack.

Köp kalkfärg hos Lovelyhome

Hos oss på Lovelyhome hittar du ett stort utbud utbud av högkvalitativ kalkfärg, vilket bland annat inkluderar den populära Lady Minerals färgen. Tveka inte heller på att kontakta vår trevliga och kunniga personal ifall du har några frågor eller funderingar. Maila oss på info@lovelyhome.se eller ring oss direkt på 033 - 32 36 900. Varmt välkommen!