Köpa målarfärg - detta bör du tänka på

Köpa målarfärg – detta bör du tänka på

Funderar du på att köpa målarfärg? Då har du hamnat helt rätt. Inte nog med att vi på Lovelyhome erbjuder ett brett sortiment av målarfärg, tänkte vi i denna artikel dela med oss av viktiga saker du bör tänka på när du ska köpa målarfärg.

Ifall du redan börjat att leta efter färg så är du troligtvis medveten om vilken färgdjungel det finns där ute. Idag finns det nämligen ett otroligt stort utbud av färg, vilket gör att det ibland kan vara svårt att veta vilken eller vilka färger som egentligen är bra. Det kan också vara svårt att veta vad man egentligen ska leta efter. 

Billig målarfärg inomhus

Ifall man planerar att måla om invändigt, är det första som många tänker på att man måste hitta en billig målarfärg för inomhusbruk. Men vad skiljer egentligen dyra och billiga färger åt? Och vilken färg bör man egentligen satsa på?

Att måla om ett rum inomhus kan kosta ett par tusen eller några hundralappar beroende på vilken färg du väljer. Det som oftast avgör priset i slutändan är kvalitén och täckningsförmågan på den färg som används. Det är också oftast detta som skiljer de dyra och billigare färgerna från varandra.

Även om en billigare målarfärg kan ha ett lägre literpris, så kan det i slutändan bli dyrare än ett lite mer kostsamt alternativ, eftersom den billigare färgen många gånger inte har lika hög täckningsförmåga. Du kan alltså behöva måla fler lager för att uppnå samma resultat, vilket kostar både tid och pengar. 

Andra faktorer som kan avgöra hur pass bra en målarfärg egentligen är, kan exempelvis vara hur väl den fäster på olika material, samt hur bra den klarar sig över tid. Innan du köper en färg bör du därför kontrollera dess täckningsförmåga, ifall den fäster bra på det material den ska användas på, samt hur bra den klarar sig över tid. 

Ifall du är intresserad av att läsa mer om billig färg, kan du med fördel läsa vår tidigare artikel Billig färg & när du kan komma undan med det.

Billig färg utomhus

Samma princip brukar gälla när folk letar efter fasadfärg – det första man brukar tänka på är att man vill få tag på en billig färg för utomhusbruk. När det kommer till färg som ska användas utomhus så är det dock ännu viktigare att man väljer en färg med hög kvalitet istället för att enbart kolla på priset.

En färg som ska användas utomhus utsätts nämligen oftast för ett hårt och omväxlande klimat. Investerar du då i fel färg så kan det sluta med en möglig eller flagning fasad som behöver ständig omvårdnad. 

När det kommer till fasadfärger gäller det att välja en färg som passar till just din fasad. För att lära dig mer om utomhusfärg och hur du hittar rätt färg för just din fasad, kan du med fördel läsa vår tidigare artikel där vi går igenom hur du väljer rätt fasadfärg.

Målarfärg online hos Lovelyhome   

Vi hoppas att du nu har mer information och råd som underlättar när du ska köpa målarfärg. Ifall du också bestämt dig för att köpa målarfärg, kan du med fördel göra det hos oss på Lovelyhome. 

Inte nog med att vi erbjuder ett brett sortiment av högkvalitativ målarfärg för både inom- och utomhusbruk, så har vi också kunnig personal som gärna svarar på dina frågor. Tveka därför inte på att kontakta oss ifall du har några frågor eller funderingar som rör målarfärg. Maila oss enkelt på info@lovelyhome.se eller ring oss direkt på 033 – 323 69 00. Varmt välkommen!