Jotun brytmaskin

Jotun brytmaskin – konsten att skapa rätt färg

Att skapa rätt färg för rätt underlag är en konst för sig. Det må verka simpelt när du letar dig igenom vårt stora utbud av högkvalitativa färger, men det är mycket jobb som ligger bakom varje enskild färg. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om Jotuns unika brytmaskiner!

Högkvalitativ färg från Jotun 

På Lovelyhome är vi väl medvetna om hur färg kan påverka de olika stämningarna i ett rum inomhus, samt hur det kan påverka helhetsuttrycket på husfasaden. Kort och gott hur viktigt det är tillhandahålla färger som folk trivs med! 

Vi är också medvetna om hur utmanande det kan vara att hitta just denna färg och därför har vi valt att samarbeta med de främsta tillverkarna inom branschen. Detta gör vi bland annat genom vårt nära samarbete med Jotun, som verkligen tar färg på lika stort allvar som oss. 

Till att börja med gör de väldigt mycket research och efterforskningar redan innan de börjar tillverka en färg. De åker på mässor, läser trendrapporter och ser vad som är populärt i olika inredningsbutiker. Inte nog med detta har de även en tät dialog med arkitekter, där de får ge sin syn på vad som är viktigt att tänka på den närmsta tiden.

 

Eget färglaboratorium

För att kunna skapa och bibehålla sina unika färger och kulörer har Jotun skapat Nordeuropas största forskningscenter inom färg. Något som gör att de besitter en stor kunskap när det kommer till att skapa färger som folk trivs med! 

En utav deras målsättningar med färglaboratoriet är också att slutresultatet ska vara vackert och hålla över en längre tid. Färgen ska också vara identisk med färgprovet och se likadan ut oavsett ljussättning.

För att kunna göra allt detta samarbetar såväl kulördesigners som labbtekniker tätt ihop för att skapa unika recept som är testade och utvärderade innan de når marknaden och ditt hem!

 

Vikten av rätt brytpastor

När Jotun skapar sina vackra färger lägger de stor vikt vid att välja rätt brytpastor för rätt produkt, vilket är viktigt eftersom man inte skall använda vissa brytpastorer utomhus på grund av att de bleknar av solljus.

Brytpastorna är också själva kulören som de tillsätter till en bas, vilket i detta fall är färgen. Något som också är unikt för Jotun är att de tillverkar samtliga brytpastor helt själva, vilket gör att de får maximal kontroll på kvalitet, kulörens noggrannhet och andra egenskaper.

Att ta fram dessa unika brytpastor och färdiga kulörer kan ta allt ifrån månader till år. Att skapa färg är helt enkelt en konst för sig!

 

Lovelyhome och Jotun i nära samarbete

Som nämnts tidigare i denna artikel har vi på Lovelyhome ett nära samarbete med Jotun. Detta innebär bland annat att vi har tillgång till deras senaste brytmaskiner som ständigt är uppdaterade och kopplade mot Jotuns databaser. På så sätt kan du vara säker på att all färg du köper hos oss är av högsta kvalitet!

Övriga fakta om Jotuns brytmaskiner och färgpastor: 

- Premium Mur och Mur Silikat får endast innehålla mineraliska pastor, för att de skall bibehålla sin funktion (öppen färg där fukten kan vandra ut)

 

- Färg bruten i en annan maskin än Jotuns kan få fel pastor i sig som inte klarar Jotuns höga krav för t.ex. kulörstabilitet och därmed försvinner den tilltänkta långa livslängden.

 

- För att exempelvis Demidekk Ultimate skall vara så bra som den är så måste den vara bruten med Jotuns –pastor.

 

- På grund av Jotuns höga krav så kan inte riktigt alla kulörer brytas i Demidekk, detta är enbart en trygghet för dig som konsument. Dessa kulörer har pastor som inte klarar villkoren.