Demidekk täcklasyr

Demidekk täcklasyr - ett bra skydd som håller färgen

Planerar du att måla husets fasad? Låt oss då presentera en riktig klassiker från Demidekkfamiljen - Demidekk täcklasyr! En vinnare när det kommer till kvalitet och hållbarhet. I den här artikeln fördjupar vi oss i varför Demidekks täcklasyr gör att ditt hus ser nymålat ut längre.

Fakta om Demidekk täcklasyr

När Demidekk lanserade sin täcklasyr 1972 satte de en helt ny standard på marknaden. Precis som namnet antyder är en täcklasyr ett mellanting mellan täckande färg och lasyr, något tunnare än täckande färg och därmed väldigt enkel att måla med. Ett perfekt alternativ för dig som vill lyfta fram fasadens träkänsla! 

Demidekks täcklasyr är en välpigmenterad täcklasyr för utomhusbruk, speciellt framtagen för att skydda trähus i det skandinaviska klimatet. Tack vare Demidekks egna teknologi - en kombination av alkydolja och akryl har denna täcklasyr en oslagbar hållbarhet. Det höga pigmentinnehållet skyddar trävirket mot solljusets skadliga verkan samtidigt som det högvärdiga bindemedlet står emot alla typer av väder, år efter år. Det innebär att Demidekk täcklasyr ofta håller upp till dubbelt så lång tid som andra täcklasyrer på marknaden. 

Detta är ett perfekt alternativ för dig som eftersträvar att framhäva fasadens naturliga träkänsla, samtidigt som du föredrar långa underhållsintervaller. 

Köp här.

 

Information och egenskaper

Appliceras med: Pensel, rulle och/eller spruta

Rekomenderad åtgång: ca 7-10 m2/liter på ohyvlat trä, respektive 10-12 m2/liter på hyvlat trä

Dammtorr efter: 30 minuter

Brukstorr efter: 2 timmar

 

Läs även: Demidekk oljetäckfärg - för långvariga resultat

 

Så målar du med Demidekk täcklasyr

Att pryda sin fasad med Demidekk täcklasyr är enkelt. Allt du behöver göra är att följa de tre snabba stegen nedan!

1.   Förarbete Precis som vid alla typer av måleriarbeten krävs ett noggrant förarbete för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt. Börja därför förarbetet med att rengöra fasaden.

Nytt trä som stått obehandlat utomhus i mer än en månad bör rengöras med husvask och stålborste. Om fasaden är behandlad sedan tidigare bör den istället rengöras med kraftvask. Lös färg avlägsnas enklast med hjälp av skrapning.

Avsluta sedan förarbetet med att kontrollera så att fasaden är ren, fast och torr och att eventuella skarpa kanter avrundas.

 2.   Grundning När fasaden har torkat från rengöringen och förarbetet är klart kan du gå vidare med att grunda fasaden. En bar och frisk träfasad bör förses med en strykning av Visir Oljegrundning. Vid bart ändträ bör minst 3 - 4 strykningar appliceras.

 3.   Slutstrykning Till sist har det äntligen blivit dags för slutstrykningen! För absolut bästa skydd och hållbarhet kan nytt hyvlat trä med fördel förses med minst 3 strykningar av Demidekk täcklasyr. På tidigare behandlat och ohyvlat trä räcker det med 2 stryckningar.

Köp Demidekk täcklasyr hos Lovelyhome

Som officiell återförsäljare av Jotun-produkter är vi på Lovelyhome mycket glada över att kunna erbjuda Demidekk täcklasyr. Handla bekvämt och fraktfritt online för att sedan njuta av våra snabba leveranser. Lyft fram träets struktur och tillåt dig själv att njuta av ett resultat som ser nymålat ut år efter år. Köp Demidekk täcklasyr här.