Demidekk Infinity

Demidekk Infinity – egenskaper & köpråd 

Det var i början av året som vi började ana att någonting var på gång, möjligtvis att Jotun skulle släppa en ny premiumprodukt i Demidekk-familjen. Efter många sömnlösa nätter fick vi sedan det efterlängtade svaret att så även var fallet. Den nya fasadfärgen fick namnet Demidekk Infinity och i denna artikel tänkte vi därför fördjupa oss i dess egenskaper. 

Fakta om Demidekk Infinity 

Som tidigare nämnts var det i början av 2019 som norska Jotun lanserade det senaste tillskottet i fasadfärgs-familjen Demidekk. Lanseringen, som var företagets första släpp sedan täckfärgen Demidekk Ultimate introducerades år 2010, skedde med pumpa och ståt. Bland annat utlovade man att fasadfärgen Infinity skulle: 

- Skydda huset längst av alla Jotuns utomhusefärger
- Ge fasaden överlägsen glans- och kulörhållbarhet
- Vara smutsavvisande och självrengörande

För att kunna leva upp till allt detta har Jotun varit tvungna att utveckla en helt ny teknologi som används i Demidekk Infinity. Exakt hur tillverkningen av den nya fasadfärgen går till eller vad den innehåller förblir en företagshemlighet. Det lilla vi vet är att den innehåller komponenten AMA, vilken sedermera har vidareutvecklats och fått namnet ”Unik INFINITY-teknologi”.

Den banbrytande och unika teknologin har patentsökts och medför också betydande förbättringar i jämförelse med Jotuns tidigare fasadfärger. INFINITY-teknologin gör bland annat att färgen har en överlägsen kulör- och glanshållbarhet, även under de allra tuffaste väderförhållandena. Något som även kommer att demonstreras med tester längre fram i denna artikel.

En annan stor fördel med Demidekk Infinity är att den är smutsavvisande, vilket innebär att smuts, byggdamm, pollen och liknande inte fäster på fasaden. De goda smutsavvisande egenskaperna och det filmkonserverade medlet medför också att eventuell beväxning av svartmögel och alger minskar avsevärt. Sammantaget innebär detta att du med Demidekk Infinity får en ren och fin husfasad som behåller sin glans år efter år…

Demidekk Infinity – test

För att påvisa Infinitys överlägsna egenskaper har Jotun låtit göra flertalet tester, i vilka man bland annat jämfört färgen med dess föregångare Demidekk Ultimate. En av testerna har genomförts på så sätt att man exponerat dem i två år mot syd i en 45 graders lutning. Något som motsvarar cirka fyra år på en husfasad. Resultatet? Det ser du nedan:

Som du kan se visar testet att Demidekk Infinity har en överlägsen glans- och kulörhållbarhet i jämförelse med sin föregångare Ultimate. Vad som bör tilläggas är att det inte är många färgtillverkare som testar sina färger lika grundligt som Jotun. Såhär säger Morten Eliassen, chef för testavdelning på Jotun, om företagets omfattande färgtester: 

– Norge har ett av Nordens tuffaste klimat, och vi utnyttjar detta i vår testverksamhet. Det är en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda marknadens bästa produkter. 

Förutom egna tester har man också utnyttjat en extern aktör lokaliserad i Florida. Allt för att säkerställa den patentsökta teknologins goda egenskaper. När du använder dig av Demidekk Infinity kan du vara säker på att du får en förstklassig utomhusfärg som tål det skandinaviska klimatet!

Därför bör du använda Demidekk Infinity 

Som du säkerligen har märkt finns det många goda skäl till varför du bör måla din husfasad med Demidekk Infinity. Om du däremot inte är övertygad om att Infinity är det bästa färgvalet för din fasad, har vi nedan samlat en handfull skäl till varför du bör använda denna utomhusfärg:

1. Glans- och kulörhållbarheten är oslagbar – Många husägare får uppleva att deras nymålade husfasad tappar sin forna glans efter bara ett par år. Fasaden blir matt och ibland händer det till och med att vissa kulörer börja skifta färg.

Problem som du tursamt nog slipper när du använder dig av Infinity. Tack vare den patentsökta INFINITY-teknologin och med stöd av de tuffa testerna som färgen genomgått, kan du förvänta dig en färg som håller år efter år.

2. Fasaden kräver mindre underhåll – På samma sätt som avmattande fasadfärger kan skapa huvudvärk hos husägare, kan pollen och damm göra detsamma. Fasader med högt smutsupptag kräver nämligen kontinuerligt underhåll och rengöring.

Med hjälp av INFINITY-teknologin fäster nästintill ingen smuts eller pollen på fasaden, vilket bland annat gör att den ser ren och nymålad ut längre. De självrengörande egenskaperna medför inte enbart att fasaden ser renare ut, utan det gör också att den inte kräver lika mycket underhåll.

3. Färgen är fördelaktig att måla med – Det finns många faktorer som ska stämma för att appliceringen och slutresultatet ska bli så behagligt och bra som möjligt. Något som många husägare kämpar med är regnet. Ibland händer det nämligen att fasadfärgen man använder har lång torktid, vilket riskerar att leda till att man blir tvungen att göra om arbetet ifall man blir överraskad av en regnskur.

När du använder dig av Demidekk Infinity behöver du inte oroa dig för ostabilt väder. Färgen är närmare bestämt regnsäker på kort tid. Du kan således tryggt måla din fasad och behöver inte vara orolig ifall det skulle komma en regnskur bara någon timme efter att du målat. 

Nedan hittar du en informativ video som visar hur enkelt det är att applicera Infinity och andra Jotun-produkter: 

4. Fukt hindras från att tränga in i panelen – Det är inte enbart i samband med appliceringen som regn och väta kan ställa till problem. Om du använder en färg som inte har vattenavvisande egenskaper riskerar fukt och röta att tränga in i panelen, vilket kan leda till allvarliga konsekvenser. 

Tack vare den banbrytande teknologin har Demidekk Infinity mycket goda vattenavvisande egenskaper. Något som medför att den underliggande panelen fortsätter sig hålla torr, även under de mest extrema väderförhållandena.

5. Färgpriset är billigare över tid – Så till den stora prisfrågan. Vad kostar egentligen Demidekk Infinity i jämförelse med andra fasadfärger på marknaden? I skrivande stund (juni 2019) kostar 10 liter av färgen 2,690 kronor, vilket är dyrare än många alternativ. Ser man däremot till den långa hållbarheten blir Infinity den billigaste fasadfärgen över tid.

Avslutningsvis skulle vi vilja ge ordet till Karin Mattsson, Technical Service Manager på Jotun, som här delar med sig av sina tankar kring varför man bör använda sig av Infinity när man målar om fasaden: 

– Produkten är för det första väldigt trevlig att måla med, den har en krämig konsistens och det är därför lätt att få upp mycket färg med penseln och trots detta är produkten enkel att stryka ut. En riktigt drömfärg att jobba med! Sedan håller produkten väsentligt mycket längre än dagens Demidekk-produkter, man kan alltså efter avslutat jobb luta sig tillbaka och njuta av ett hållbart resultat under många, många år. Vår slogan stämmer nu bättre än någonsin: Demidekkare målar gärna. Men inte så ofta.

Handla Demidekk Infinity hos Lovelyhome

Som officiell återförsäljare av Jotun-produkter är vi på Lovelyhome mycket glada över att kunna erbjuda Demidekk Infinity till ett av marknadens lägsta priser. Handla bekvämt och fraktfritt online för att sedan njuta av våra snabba leveranser. Klicka på bilden nedan och skäm bort din fasad med Jotuns överlägsnaste fasadfärg: