Måla inomhus

Att tänka på när du ska måla inomhus 

Är det dags att renovera hemma och äntligen ta tag i målandet som ständigt skjutits upp? Då har du hamnat helt rätt! Inte nog med att vi på Lovelyhome erbjuder ett stort utbud av färg som passar alla typer av ytor, tänkte vi i denna artikel dela med oss av våra bästa tips och råd när du ska måla inomhus!

Investera i rätt färg & verktyg

Redan innan du påbörjar förarbetet och målningen är det viktigt att investera i rätt färg och verktyg för ändamålet. Detta är nämligen grunden för ett lyckat resultat – oavsett om du planerar att måla om golv, väggar eller tak!

Till att börja med bör du således välja en inomhusfärg som kan användas på den yta du planerar att måla. Du bör även se till att välja en färg som har den kulör och finish du önskar. Som tur är kan du hos oss på Lovelyhome få nästan samtliga färger i alla NCS kulörer. Något som gör att du garanterat hittar en färg som passar just dig och ditt hem!

Läs också: Köpa målarfärg – detta bör du tänka på

När du väl har hittat en färg som uppfyller dina krav och behov, är det dags att investera i redskap som underlättar arbetet samtidigt som de ser till att resultatet blir förstklassigt. För att underlätta detta har vi på Lovelyhome satt ihop ett komplett paket innehållande både roller och verkyg som kan användas oavsett om du planerar att måla golv, väggar eller tak. Bland vårt sortiment hittar du även maskeringstejp och täckplast som också bör användas under målningen.

Skydda möbler & lister

Om du någonsin målat inomhus är du troligtvis medveten om att det kan bli lite dammigt samtidigt som det är lätt att färg hamnar på ytor där den inte ska. När man målar inomhus är det därför alltid en bra idé att skydda dina möbler med hjälp av täckplast.

Det är dock inte endast möblerna som bör täckas. Även golv, lackerade dörrar och eventuell öppen spis bör skyddas från damm och målarfärg. Tänk även på att maskera listerna med maskeringstejp.

 

Slarva inte med förarbetet

Oavsett vilken yta du än planerar att måla är det viktigt att inte slarva med förarbetet. Det är nämligen en utav de mest kritiska momenten som många gånger avgör ifall resultatet blir bra eller dåligt. 

Beroende på yta kan det däremot behövas olika metoder och tillvägagångssätt vad gäller såväl förarbetet som målning. Om du är intresserad av att lära dig mer om processen för de olika ytorna, rekommenderar vi dig att läsa våra guider inom respektive område:

 

3 tips när du ska måla trägolv

 

Måla om ditt badrum

 

Måla om dina fönster inomhus

 

Måla med kalkfärg