Färgkartor

Beställ färgkartor online

Att välja rätt kulör när man ska måla är inte enkelt. Många gånger velar man mellan olika färgsättningar och man upplever också svårigheter att få en överblick av de färger som finns att tillgå.

För att du enklare ska kunna välja vilken färg du ska måla med, erbjuder vi på Lovelyhome ett stort utbud av färgkartor. Hos oss kan du snabbt och enkelt beställa hem en färgkarta från marknadsledande varumärken som Demidekk, Trebit, Lady Minerals och andra Lady-färger från Jotun.

Oavsett om du är på jakt efter en färgkarta som hjälper dig att hitta rätt kulör för färgsättning inom- eller utomhus, hittar du den garanterat hos oss. Beställ en karta, utforska de olika kulörerna och låt dig inspireras av de färgsatta miljöerna i bekvämligheten av ditt hem!

Färgkartor för målning inomhus 

Om du planerar att måla om inomhus är det färgkartorna Lady Minerals och Lady Interiör som du bör kika in. Precis som namnet antyder innehåller den förstnämnda kartan kulörer och inspiration till Lady Minerals. En kalkfärg som ger ett unikt utseende till dina väggar. 

Färgkartan Lady Interiör innehåller en hel uppsjö av inspiration och kulörprover för såväl vägg-, tak- och snickerifärger för målning inomhus. Ett perfekt val om du planerar ett storskaligt målningsarbete och inte vet vilken färg som ska pryda tak, väggar, lister och andra eventuella snickerier.

Färgkartor för målning utomhus 

Bor du däremot i hus och planerar att måla om utomhus, rekommenderar vi dig att kolla in någon av följande färgkartor:

Premium Mur
Demidekk Helmatt
Demidekk Täckfärg

Premium Mur 

Färgkartan Premium Mur innehåller kulörer från Jotuns fasadfärg med samma namn. Som namnet antyder är det en färg som bör användas vid målning på puts och grundmurar. Låt dig inspireras av alla vackra kulörer! 

Demidekk Helmatt

För målning på träfasader kan istället Demidekk Ultimate Helmatt användas. En täckfärg som ger din fasad en matt yta som resulterar i ett elegantare uttryck, även om du skulle bestämma dig för att använda samma kulör som du har i dagsläget.

I färgkartan Demidekk Helmatt kan du låta dig inspireras av alla de eleganta färgsättningarna som finns tillgängliga.

Demidekk Täckfärg

Önskar du däremot en lite blankare yta på din träfasad, rekommenderar vi dig istället att kika in färgkartan för Jotuns traditionella täckfärg – Demidekk Ultimate. Hos oss hittar du den senaste upplagan, vilken är fylld med inspirerande bilder och kulörer!

Färgkartor för lasyrer 

Sist men inte minst skulle vi vilja tipsa om våra färgkartor för olje-, struktur- och terrasslasyrer. Perfekt om du vill bevara träets naturliga charm men samtidigt skydda det mot väder och vind.

Bland vårt sortiment hittar du följande färgkartor för lasyrer: 

Trebit Oljelasyr
Demidekk Strukturlasyr
Demidekk Terrasslasyr

Trebit Oljelasyr 

Oljelasyren Trebit från Jotun erbjuder ett gediget skydd för timmer, tryckimpregnerat- och tidigare laserat trä. Förutom en lång hållbarhet ger denna lasyr också träet en vacker färgnyans utan att inkräkta på dess naturliga charm.

Låt dig inspireras av alla vackra timmerstugor och kulörer som finns tillgängliga i färgkartan Trebit Oljelasyr. 

Demidekk Strukturlasyr 

Denna vattenburna lasyr lämpar sig utmärkt att använda på nytt-, tryckimpregnerat- och tidigare laserat trä utomhus. Den lätta appliceringen och långa hållbarheten med upp till 8 års underhållsintervaller, har gjort denna lasyr till ett populärt val bland de som vill bevara den äkta träkänslan.

Demidekk Terrasslasyr

Om en terrassuppfräschning står för dörren, kan vi varmt rekommendera dig att använda Demidekks terrasslasyr. En lättapplicerad lasyr som ger din altan ett unikt utseende och gediget skydd. Låt dig inspireras av alla vackra och unika kulörer som finns i denna färgkarta! 

Att välja rätt kulör är inte lätt. Med hjälp av våra många färgkartor blir det åtminstone enklare. Beställ din karta idag och låt dig inspireras av alla de olika färgsättningarna i bekvämligheten av ditt hem.

Så väljer du rätt kulör(er) för ditt hem

När du väl har beställt hem en eller flera färgkartor, är det dags att försöka göra ett beslut om vilken eller vilka färger man ska välja. När du ska välja kulör, rekommenderar vi dig att tänka på följande:

1. En kombination av ljusa och mörka färger ger en mer ombonande känsla 

Om du vill uppnå en mysigare och mer ombonande känsla i hemmet, exempelvis i sovrummet, kan du med fördel kombinera ljusa och mörka kulörer. Allra bäst effekt får du med ljusa färgsättningar på tak och golv, i kombination med mörkare färgval på väggarna.

2. Ljusa kulörer gör att rummet känns större 

Små utrymmen upplevs som större om de är målade i en ljusare kulör. Detsamma gäller såklart i rum som redan är rymliga – de känns ännu större. Om du vill skapa en rymlig känsla i hemmet är det således positivt att förse dina väggar med en ljusare färg. Även ljusa golv och tak hjälper såklart till att ingjuta en luftig känsla i rummet!

3. Tänk på att färgstarka kulörer växer med ytan

Man brukar säga att färgstarka kulörer växer med ytan. Något som innebär att de upplevs som starkare på större ytor. Har du exempelvis en stor och vidsträckt vägg som ska förses med en färgstark kulör, bör du således tänka på att den kommer att upplevas än mer intensiv på väggen, i jämförelse med färgkartan.

4. Ha ljusinsläppet i åtanke 

Ett rum med bra ljusinsläpp upplevs oftast som varmare. När solen ligger på och ljusinsläppet är stort, uppfattas många gånger väggarna som varma och ombonande. I dessa rum kan du därför, om du vill, välja lite kallare kulörer. 

5. Tänk på att anpassa färgen efter dina möbler

Att ge nytt liv till väggar, golv och tak är fantastiskt. För att de nya färgsättningarna inte ska konkurrera och skära sig allt för mycket med dina möbler, rekommenderar vi att du anpassar färgvalet efter dina möbler. Det är betydligt lättare att göra detta än att byta ut hela ditt möblemang. 

Du hittar fler tips i vår guide till rätt väggfärg samt i vår guide till rätt golvfärg.