Vit fasadfärg - Tips & råd

Vit fasadfärg - tips & råd

Letar du efter vit fasadfärg? I så fall har du hamnat helt rätt. Inte nog med att vi erbjuder ett brett utbud av vit fasadfärg, tänkte vi i denna guide dela med oss av våra bästa tips och råd när det kommer till just den vita fasadfärgen.

Hus med vita fasader har länge varit populära i Sverige, och det ser inte heller ut att vara en trend som avtar. Gamla herrgårdar är ofta vita, liksom bondgårdars bostadshus och husen i västkustens fiskelägen. Småstäder har också ofta gamla fina vita träbyggnader i sina centrala delar. Att husen på västkusten målades med vit fasadfärg sägs bero på att sjömän och fiskare under sina resor sett vita stenhus på sydligare breddgrader och ville efterlikna dessa när de kom hem till sitt fiskeläge.

Välja vit fasadfärg – ett säkert val

Vitt är ett tryggt val, målar man sitt hus med vit fasadfärg vet man att det kommer att se snyggt ut. Väljer man en mer originell udda färg finns alltid risken att det inte passar på just det huset. Vit fasadfärg passar på i princip alla hus, och de ser fräscha och snygga ut och får ett klassiskt utseende. 

Vilken vit färg på huset?

Skall man måla om ett hus med vit fasadfärg gäller det att välja rätt nyans. Är huset ett gammalt hus, till exempel en gammal fiskarstuga kan en helt obruten vit färg vara rätt val då det ofta var den nyansen en sådan stuga hade då den var ny. Vill man måla ett modernare hus, och kanske inte vill ha ett bländvitt resultat, bör man välja en bruten vit fasadfärg, kanske med inslag av grått eller gult. Det finns hundratals nyanser av vit fasadfärg med inbrytning av olika färger så att välja rätt kan vara knepigt men de allra flesta nyanser av vit fasadfärg är snygga.

Val av färg

Förutom att välja rätt nyans måste man också välja en färg som står emot angrepp av svamp, mögel, mossa och alger. Detta är särskilt viktigt om man väljer att måla sitt hus med vit fasadfärg eftersom mögel syns mycket tydligt på ett vitt hus. Man måste välja en färg av hög kvalitet som innehåller svampdödande medel för att färgen skall hålla sig fräsch och snygg under lång tid.

Handla vit fasadfärg hos Lovelyhome 

Som vi tidigare nämnt i denna guide så erbjuder vi på Lovelyhome ett brett sortiment av vit fasadfärg. Inte nog med detta så erbjuder vi dessutom snabba leveranser inom hel Sverige. Vanligtvis har du färgen hemma redan efter 1-2 arbetsdagar.

Tveka inte på att höra av dig till oss ifall du har några ytterligare frågor eller funderingar. Vår trevliga och kunniga personal hjälper dig gärna!