Väggbeklädnad som förenklar badrumsrenoveringen

Väggbeklädnad som förenklar badrumsrenoveringen

Funderar du på att renovera badrummet? Som tur är kommer det ideligen nya produkter och smarta produkter som underlättar badrumsrenoveringen för den händige hemmafixaren. I denna artikel tittar vi närmare på en utav dem – en väggbeklädnad till badrum.

Väggbeklädnad till badrum

Att renovera sitt badrum är en dröm för många bostadsägare, inte minst för att det ökar levnadsstandarden, men också för att det ökar värdet på bostaden. Det krävs dock en hel del arbete för att få det gjort och viktigast av allt – att få det gjort på rätt sätt. Ett badrum som inte är gjort på rätt sätt enligt gällande branschregler kan nämligen orsaka vattenskador som försäkringsbolaget inte står för.

Det behöver dock inte vara svårt att få till ett godkänt våtrum själv. Med hjälp av Jotuns smarta lösningar får du ett godkänt våtrum till det bästa priset. En av de produkterna som måste användas är deras Glasfiberväv för våtrum.

Snabba fakta om Jotun Våtrumsväv

- Ingår i Jotuns våtrumssystem

- Tillverkad av impregnerad non-woven

- Produkten har goda armerande egenskaper

- Skall övermålas

- Godkända underlag är betong, puts och gipsskivor

- OBS! spånskivor är ej godkända

- Rekommenderas endast för inomhusbruk

Tack vare Jotuns smarta våtrumssystem är det äntligen enkelt för hemmafixaren att få ett godkänt och proffsigt våtrum till ett överkomligt pris!

 

Montering av väggbeklädnad

För att montera väggbeklädnaden bör du följa nedanstående steg. Notera dock att detta är det tredje steget i våtrumssystemet och du bör därför följa de föregående punkterna innan, vilka du kan läsa mer om i den kompletta guiden för godkänt våtrum.

 

  1. Använd en långhårig roller för att fästa Jotuns grundning och lim på underlaget.
  2. Därefter är det dags att montera väggbeklädnaden. Här är det dock viktigt att sätta upp max 2 längder åt gången.

 

Tänk också på att beklädnaden måste överlappa golvbeläggningen med minst 3 cm och eventuellt språng mellan sockel och vägg måste spacklas med våtrumsspackel. Utöver detta ska väven monteras kant i kant på ytorna, samt med 1 cm överlappning i inåtgående hörn.

 

  1. Använd en vass tapetkniv för att skära ut eventuella rörgenomföringar. Ifall det uppstått några luftbubblor bör dessa tas bort med hjälp av en plastspackel.
  2. Så fort väggbeklädnaden är på plats bör ytterligare grundning och lim fästas utanpå. Detta bör även göras minst 3 mm nedanför väven för att försegla kanten mot golvet.
  3. När detta väl är gjort måste väven torka i minst 12 timmar.

 

Tänk också på att eventuella skador eller sprickor i beklädnaden måste repareras med ett extra lager av grundning och lim.

Vi hoppas nu att du har gott om information och inspiration att påbörja badrumsrenoveringen med hjälp av Jotuns våtrumssystem. Ifall du har några ytterligare frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss!