Takfärg inomhus - Tips & råd

Takfärg inomhus - tips & råd

Är du på jakt efter takfärg inomhus? Då har du hittat helt rätt. Förutom att vi erbjuder ett stort utbud av takfärg inomhus, tänkte vi i denna artikel dela med oss av våra bästa tips och råd när det kommer till just takfärg. 

Om du funderar på att måla om ett rum så bör inte taket försummas. När vi väljer färgerna på ett rum, glömmer många av oss bort att taket faktiskt är den femte ”väggen” Även om ett lager av vit färg ofta är det bästa valet för taket, kan vi inte bortse från andra färger och behandlingar. Valet av takfärg inomhus är både ett viktigt och svårt beslut. Lady Perfection takfärg går att få i en hel rad olika kulörer, förutom vitt som är den vanligaste och mest förekommande baskulören.

Vit är vanlig kulör

Rum målade i ljusa och neutrala färger kommer att se helt fantastiska ut med ett vitmålat tak. Du kan också välja en gräddvit nyans för att få ett ännu ljusare utseende. Om du inte är helt övertygad om att måla taket i samma färg som väggarna så kan du välja en snarlik besäktad kulör för taket Lady Perfection.

Annan kulör

Takfärg inomhus kan även vara mörk i sin nyans, detta passar inte bara i större salar och lokaler utan även utmärkt i mindre rum och utrymmen. Sätt sedan också upp en taklampa som drar till sig uppmärksamheten som, till exempel, en kristallkrona, i ett litet rum som en hall eller en korridor. Detta ger rummet omedelbart en intim och varm känsla. I en modern och rymlig miljö, kan ett mörkt tak markera arkitekturen och storheten i rummet. Tänk dock på att en mörk färg ”sänker” taket och det kan upplevas som en del av rymden i rummet försvinner.

Tips

Ett gott råd, oavsett det valda alternativet, är att du alltid använder en matt täckfärg för att måla taket. Genom att välja en sådan färg så kommer du att på ett mer effektivt sätt dölja smärre brister och ojämnheter som taket kan ha, samt att det går fortare att få ett bra slutresultat. 

Köp takfärg på Lovelyhome

Som vi har nämnt tidigare så erbjuder vi på Lovelyhome ett brett sortiment av takfärg i olika kulörer och volymer. Självklart säljer vi endast högkvalitativ färg från välkända varumärken. Utöver detta erbjuder vi även snabba leveranser inom hela Sverige. Normalt tar det inte mer än 1-2 arbetsdagar innan du har färgen hemma.

Tveka inte på att höra av dig till oss ifall du har några frågor eller funderingar.