Tak och väggfärg - Information & egenskaper

Tak och väggfärg - information & egenskaper

Är du på jakt efter tak och väggfärg? I sådant fall har du kommit till helt rätt företag. Inte nog med att vi erbjuder ett stort sortiment av tak och väggfärg, tänkte vi i denna artikel dela med oss av information och egenskaper som rör just denna typ av färg.

När du ska måla om så bör du tänka på att de olika ytorna har varierade krav på färg och du kan därför inte använda samma slags färg i alla rum som du vill måla om. Vid målning av väggar i ett kök vill man ha en enkelt tvättbar färg, oftast en hel eller halvblank färg, ett sovrum eller ett vardagsrum vill man ofta måla med en helmatt färg. Tak och väggfärg är en allround färg för att måla både innertak och väggar.

Användningsområden

Innertak skall oftast målas i en helmatt vit kulör för att res

ultatet skall bli så bra som möjligt, det samma gäller för vissa rum. Sovrum och vardagsrum kan till exempel med fördel målas med helmatt färg och vit är ju alltid en snygg och användbar kulör. Därför kan det vara en fördel att måla både väggar och tak med tak- och väggfärg om de ändå skall målas i samma kulör. 

Egenskaper

Förutom att vara vit och helmatt vill man oftast att en takfärg skall vara så droppfri som möjligt. Innertak målas med hjälp av roller på ett långt skaft och färg som droppar har en tendens att stänka ned både målaren, golven och väggarna. Att färgen är droppfri kan vara en mycket bra egenskap även om du skall måla en vägg Är färgens konsistens lite tjockare kommer färgen inte att rinna och droppa lika mycket vilket gör att du kanske slipper täcka så mycket av golv och annan omgivning. Tak och väggfärg är oftast också mer snabbtorkande än andra färger, vilket kan vara praktiskt om du skall måla små ytor. Skall du måla större ytor kanske en normal väggfärg är ett bättre val än tak- och väggfärg.

Bra att ha hemma

En färg som man alltid har hemma som en universalfärg kan med fördel vara en tak- och väggfärg eftersom den är mycket allround. Skall du måla alla väggar, tak och kanske även golv i ditt hus kommer du att behöva mängder av olika typer av färger i olika kulörer och med olika glanstal men som en universal, vit färg är tak och väggfärg svårslagen.

Handla din tak och väggfärg på Lovelyhome

Som vi nämnde i början av denna artikel så erbjuder vi på Lovelyhome ett brett sortiment av tak och väggfärg från välkända varumärken. Vi erbjuder dessutom fri frakt inom hela Sverige vid köp som överstiger 300 kronor. Vanligtvis tar det inte mer än 1-2 arbetsdagar innan du har färgen hemma!