Renovera badrum pris

Vad kostar en badrumsrenovering?

Om du går i renoveringstankar och planerar att fräscha upp badrummet har du troligtvis sprungit på tanken ”vad kommer det egentligen att kosta?”. Priset är nämligen något som de flesta tänker på i samband med en renovering. I denna artikel tänkte vi därför berätta vad kostnaden för denna typ av arbete hamnar på, samt hur du kan komma undan billigt!

Faktorer som påverkar priset 

När det kommer till denna typ av renoveringar finns det många faktorer som påverkar det slutgiltiga priset, vilket innebär att det är svårt att återge ett exakt pris. Kollar man generellt sett på de renoveringar som sker idag hamnar dock priset på cirka 4 000 – 6 000 kronor per kvadratmeter.

Med enkla metoder är det dock möjligt att komma undan billigare än så, utan att tumma på kvalitet eller utseende. Något som vi kommer att prata mer om längre fram i denna guide!

Nedan kan du läsa mer om de faktorer som påverkar priset mest:

- Storlek på badrummet

- Materialval

- Arbetskostnad

 

Storlek på badrummet

En av de största faktorerna som påverkar priset vid denna typ av renovering är självklart storleken på ditt badrum. Ett badrum på 3 kvadratmeter kommer alltid vara billigare än ett på 10 kvadratmeter vad gäller både materialval och arbetskostnad.

Materialval

Beroende på vad du väljer för material och inredning kan priset variera kraftigt. Ett bra tips är därför att planera ditt badrum tidigt i processen och i samband med detta kontrollera priser för de material du önskar. På så sätt får du en bättre bild över priset.

 

Arbetskostnad 

Den allra största kostnaden för de flesta hamnar dock på arbetskostnaden. Det vill säga den kostnaden som tillkommer när du väljer att anlita en hantverkare för att genomföra jobbet.

 

Renovera badrum själv 

Detta leder oss in på nästa möjlighet – nämligen att renovera badrummet själv. Genom att genomföra arbetet själv kan du spara in tiotusentals kronor, utan att kvalitén eller slutresultatet blir sämre. 

Det du bör tänka på när du genomför denna typ av arbete på egen hand är att allt måste ske enligt gällande branschregler. Kontrollera därför att du väljer ett godkänt våtrumssystem och följer medhavda instruktioner. På så sätt är det svårt att det blir några fel!

Om du vill renovera badrum själv, kan vi med fördel rekommendera dig att använda Jotuns Våtrumssystem som ger dig ett elegant och godkänt badrum till ett av marknadens bästa priser. I systemet ingår spackel, våtrumsgrundning, våtrumsväv och våtrumsfärg, vilket är allt som behövs för att skapa ditt nya drömbadrum!