Färg för våtrum

Så väljer du rätt färg till våtrummet

När det kommer till badrumsrenoveringar kan det många gånger bli en dyr historia, men genom att använda färg för våtrum kan du renovera ditt badrum billigt och få ett väldigt snyggt resultat. Däremot ställs det höga krav på färgen och det går inte att använda vilken typ av färg som helst! 

Om du planerar att renovera ditt badrum och har börjat leta efter kakel, har du troligtvis märkt att priserna snabbt kan dra iväg. Istället för att kakla väggarna i badrummet kan du istället måla dem för att få ett både snyggt och kostnadseffektivt resultat. Valmöjligheterna är nämligen näst intill oändliga när det kommer till färg då de går att få i vilken kulör som helst.

Med tanke på allt vatten och fukt som färgen måste utstå ställs det dock väldigt höga krav på färgen, vilket gör att du inte kan använda vilken typ av färg som helst. Du måste nämligen använda dig av särskild våtrumsfärg som bland annat är vattentät. Utöver detta behöver du även våtrumsgrund, våtrumsspackel och våtrumsväv för att få helt vattentäta väggar som är godkända enligt gällande branschregler.

Förarbete

Innan det är dags att måla krävs det dock en del förarbete för att uppnå bästa möjliga resultat. Börja med att rengöra underlaget med målartvätt och använd därefter spackel om det är nödvändigt för att få en slät yta. 

När förarbetet väl är klart måste underlaget grundas med hjälp av grundning och lim. Väl torrt är det dags att förse väggen med våtrumsväv, vilket är det sista steget innan det är dags för det roliga – att måla.

Målning

Nu är det äntligen dags att måla om badrummet med den vackra kulören som du själv har valt. I vårt sortiment hittar du den vackra färgen Lady Aqua från Jotun, vilken ingår i deras system för godkända våtrum. En stor fördel med denna färg är att den kan brytas i samtliga Lady kulörer samt till de allra flesta NCS kulörerna. Valmöjligheterna är således oändliga och du kan enkelt få en färg som passar just dig och din stil.

Applicera enkelt två lager färg direkt på väggbeklädnaden och låt den sedan härda i 10 dagar. Voila, du har nu ett godkänt och vackert badrum till ett av marknadens lägsta priser!

Om du vill lära dig mer om vårt sortiment för våtrum, samt mer djupgående instruktioner om hur du går tillväga för att renovera ditt badrum, kan du med fördel läsa mer om Jotuns godkända våtrumssystem