Duro

Duro - 36 klassiska tapeter att förälska sig i

Letar du efter klassiska tapeter för att pryda dina väggar? Då har du kommit rätt. Duro är en av Sveriges äldsta tapettillverkare och är mästare på de karaktäristiska, klassiska och skandinaviska mönstren. I den här artikeln presenterar vi 36 tapeter som är lätta att falla för. 

 

Kort om Duro

Namnet Duro betyder styrka och varaktighet, något som Duros tapeter minst sagt lever upp till. Ända sedan starten under 1930 talet har de tillverkat tapeter av högsta kvalitet, och än idag använder de samma originalmaskiner som när resan tog fart. I sortimentet hittar du både QuickUp-tapeter och klassiska papperstapeter.

Det som framförallt kännertecknar tapeterna från Duro är de karaktäristiska mönstren, klassiska färgerna och den skandinaviska designen. Tapetkollektionerna präglas av tradition och enkelhet. Vi vågar därmed säga att Duro är det ledande tapetvarumärket när det kommer till skandinavisk tapettradition. 

Är du redo att falla för klassisk skandinavisk tapetdesign? Nedan presenterar vi 36 tapeter som kan pryda dina väggar över lång tid framöver.

 

Schablonrutigt

DELLEN är en av Duros tapet ur den unika kollektionen Gammalsvenska. Just denna typ av mönster var populär under 1700- och 1800-talet, men står sig ännu och är fortfarande precis lika vacker. Här i tre karaktäristiska färgsättningar.

 

Köp här.

Köp här.

Köp här.

 

Arkitektritat tapetmönster

Mönstret på tapeten ELISAGÅRDEN ritades av arkitekten Uno Åhrén under tidigt 1900-tal. Mönstret är mycket tidstypiskt och föreställer bladrankor. Här i tre olika färger.

Köp här.

Köp här.

Köp här.

 

Naturtrogna blommönster

I början av 1900-talet präglades jugendstilen av naturtrogna blommönster och mjuka linjespel. Dessa mönster har tydligt fått sin inspiration från blommande trädgårdar. Här i tre färger.

 

 

Köp här.

Köp här.

Köp här.

 

Från ett original

Tapeten LÖVÄNG har en alldeles speciell bakgrund. Detta är nämligen en kopia av en originaltapet som hittades vid en renovering av ett hus i Tierp i Uppland. Här i fyra kulörer. 

 

Köp här.

Köp här.

Köp här.

Köp här.

 

Klassiska medaljonger

LILJESAL är en väldigt tidstypisk tapet för perioden 1860-1880. Under denna period var det mycket populärt med medaljoner som påminde om renässansens orientaliska prakttyger. Här i två färgsättningar.

 

Köp här.

Köp här.

 

Från Lappland

WILHELMINA har fått sitt namn efter att originalet till denna tapet hittades i en kyrkstuga i just Vilhelmina, Lappland. Mönstret kommer förmodligen från slutet av 1800-talet. Här i fyra färger.

 

Köp här.

Köp här.

Köp här.

Köp här.

 

Lekfullt med linjer

LINJELEK är precis som det heter - en lekfull tapet med linjer. När dessa kommer upp på väggen skapar de en levande känsla. Här i tre färger.

 

Köp här.

Köp här.

Köp här.

 

Blommande pioner

Låt trädgården komma in med Duros tapet PRAKTPION. Dessa pioner står sig lika praktfulla året om - år efter år. Här i fyra färgsättningar. 

Köp här.

Köp här.

Köp här.

Köp här.

 

Modern tolkning av klassiska mönster

LUNDEN är en modern tolkning inspirerad av ett klassiskt mönster. När dessa tapeter får chansen att pryda ett rum kommer väggarna att komma till liv. Här i tre nyanser.

 

Köp här.

Köp här.

Köp här.

 

Sommar på en tapet

Tapeten JUNI har märkbart fått sin design hämtad direkt från en vacker sommaräng. De vackra blommorna skapar ett livfullt men ändå lugnt mönster, perfekt i både vardagsrum, kök och sovrum. Här i tre färgsättningar.  

 

Köp här.

Köp här.

Köp här.

 

Tapeter som växer

Vill du skapa en varm och lugn känsla, med inspiration från naturen? Då är Duros BJÖRK det perfekta alternativet. Här i fyra toner.

 

Köp här.

Köp här.

Köp här.

Köp här.

 

 

Avslutningsvis

Där har du det - 36 vackra tapeter från den populära klassikern Duro. Detta var självklart endast ett litet axplock, och om du inte fick nog av deras karaktäristiska tapeter kan du spana in hela sortimentet här.

Om du har några frågor eller funderingar kring tapetsering kan du med fördel vända dig till oss på Lovelyhome. Vi har lång kunskap och erfarenhet kring hur du skapar de bästa tapetseringsresultaten.