Chalk Paint Furniture

Så här skapar du Shabby Chic med kalkfärg

  1. Innan du börjar se till att ytan på objektet du målar är rent och fritt från damm, tvätta med målartvätt och använd gärna en klippduk för att få bort dammpartiklar. Om du skall behandla en gammal möbel så bör du även sandpappra denna för att minska risken för att den gamla lacken skall resa sig.

  2. Rör om i färgen ordentligt innan du börjar måla.

  3. Applicera färgen jämnt med en bra pensel, försök att hålla penseldragen längst med träets riktning för att få en finare finish. Använd en mindre rundpensel till detaljer och snidningar. Måla hellre 2-3 lager i tunna skikt än för mycket färg på en gång för att slippa rinningar, vänta ca 4 timmar mellan strykningarna.

  4. För dig som vill ha en Vintage/Shabby Chic look så kan du börja sandpappra först när färgen har genomhärdat. Slipa med ett fint papper på ytor som skulle ha fått förslitningar naturligt. Sandpappra små ytor i taget, detta är ett hantverk och det är du som avgör hur resultatet skall bli. Ta ett steg tillbaka och känn efter.

  5. När du är nöjd med resultatet är det dags att ge ett skydd för Kalkfärgen, aplicera Rust-Oleum Möbelvax. Möbelvaxen är enkel att påföra med en gammal trasa eller med pensel. Efter ca 10 minuter så kan du polera vaxen med en ren trasa för att avlägsna överflödigt vax. Låt detta torka i en kvart.
    Alternativt så kan du stryka på Rust-Oleum Möbellack för en slitstarkare finish.

  6. Om du vill öka känslan av elegans så kan man grunda först med Rust-Oleum Möbelfärg, som finns i metallic silver och guld. Möbelfärgen går även attanvända som en dekorativ täckfärg eller att lyfta fram detaljer såsom lister eller andra designdetaljer.
Se gärna på instruktions filmen till höger för att få mer tips och råd om hur du lyckas Kalkfärg. Söker du mer inspiration så besök gärna MAKE IT YOURS online magasin.

Spara

Spara

Spara

Spara