Måla med Lady Minerals

Lady Minerals är en kalkfärg som är lätt att använda och ger dig friheten att måla över när dagen kommer då det är dax för ommålning. Hur resultat blir när du målar med Lady minerals är upp till dig, använd din kreativa sida och gör väggen personlig. Testa därför gärna appliceringstekniken först på en liten yta, för att se hur du vill ha det.

Så här målar du men Lady Minerals:

1. Se till att underlaget är rent, fast och torrt. Rengör med målartvätt. 

2. Grunda underlaget med Jotun kvist & spärrgrund. När spärrgrunden har torkat och är övermålningsbar efter 12h, applicera en mellanstrykning med någon av Lady Wonderwall, Lady Balance eller Lady Pure Color i samma kulör som Lady Minerals. Nu har du fått ett jämt sugande underlag och är redo att applicera Lady Minerals. 

3. Rör om färgen ordentligt innan målning och eventuellt under målningen. Färgen har en konsistens som är tjockare än vanligt.


4. Nu är det dags att applicera färgen. Långa penseldrag ger ett lugnare intryck med korta gör det mer livfullt. Pensla gärna oregelbundet åt olika håll för att inte skapa ett regelbundet mönster. Använd en bra pensel som tar mer sig och binder mycket färg, förslagsvis en bra fasadpensel. Hela väggen bör målas på en gång, avbryt inte arbetet mitt på väggen. Är du nöjd med första strykningen så behöver du inte måla ett lager till.


5. Lady Minerals upplevs klart mörkare när den är blöt, ha tålamod och se kulörerna växa fram under torktiden. Färgen är övermålningsbar efter ca 4h, beroende på tempratur och luftfuktighet.


6. Om väggen blir utsatt för slitage eller eventuell vattenstänk rekommenderas en applicering av Lady Minerals Sealer. Se till att färgen har fått härda först, minst ett dygn. Observera att sealern ger kulören ett djup och områden där denna används kan uppfattas mörkare, ett "blötare" intryck.

Lady Minerals kulörkarta

Tillbaka till produkten

Spara