Måla med Lady Minerals

Lady Minerals är en kalkfärg som är lätt att använda och ger dig friheten att måla över när dagen kommer då det är dax för ommålning. Hur resultat blir när du målar med Lady minerals är upp till dig, använd din kreativa sida och gör väggen personlig. Testa därför gärna appliceringstekniken först på en liten yta, för att se hur du vill ha det.

Så här målar du men Lady Minerals:

1. Rengör underlaget med målartvätt och kontrollera att underlaget är jämt sugande. Om inte, åtgärda detta genom att stryka väggen med Lady Wonderwall. Är det en ny gipsad vägg så rekommenderas en strykning med Jotun Kvist och Spärrgrund innan grundning med Lady Wondelwall. Grunda alltid spackel med Jotun Kvist och Spärrgrund, samt fett och fuktfläckar och tapeter med tjockare tryck.


2. Rör om färgen ordentligt innan målning och eventuellt under målningen. Färgen har en konsistens som är tjockare än vanligt.


3. Nu är det dags att applicera färgen. Långa penseldrag ger ett lugnare intryck med korta gör det mer livfullt. Pensla gärna oregelbundet åt olika håll för att inte skapa ett regelbundet mönster. Använd en bra pensel som tar mer sig och binder mycket färg, förslagsvis en bra fasadpensel. Hela väggen bör målas på en gång, avbryt inte arbetet mitt på väggen. Är du nöjd med första strykningen så behöver du inte måla ett lager till.


4. Lady Minerals upplevs klart mörkare när den är blöt, ha tålamod och se kulörerna växa fram under torktiden. Färgen är övermålningsbar efter ca 4h, beroende på tempratur och luftfuktighet.


5. Om väggen blir utsatt för slitage eller eventuell vattenstänk rekommenderas en applicering av Lady Minerals Sealer. Se till att färgen har fått härda först, minst ett dygn. Observera att sealern ger kulören ett djup och områden där denna används kan uppfattas mörkare, ett "blötare" intryck.

Lady Minerals kulörkarta

Tillbaka till produkten

Spara