tapet hall

Välj tapet till hallen
Visst är det viktigt att våra gäster känner sig välkomna när de kommer på besök. Utöver detta tycker vi att det är minst lika viktigt att även du känner dig välkommen hem. I denna artikel vill vi därför dela med oss av våra bästa tips när du ska välja tapeter till hemmets mest välkomnande rum, hallen!

Säg hej till hallen

Det finns mycket man behöver tänka på när det gäller husets entré. Inget annat rum kommer möta så många olika ansikten, eller fötter för den delen. Alla våra vänner, grannar, bekanta och obekanta ska ha möjlighet att hänga av sig både kläder, väskor och skor.

Många väljer därför att fokusera på det funktionella och praktiska. Stora förvaringsutrymmen som gärna ska sluka lite allt möjligt. Eftersom hallen är det första och sista intrycket vi får av någons hem tycker vi ändå att den förtjänar lite extra uppmärksamhet. Det är ju trots allt här vi säger både hej och hejdå.

Tapet i hall – tänk på detta

Ett av våra bästa tips när det kommer till hallen är att välja ett par extra slitstarka tapeter som håller sig lika fina år eter år, trots blöta kläder och skitiga skor. Oavsett vilken stil du har kan vi erbjuda tapeter som uppfyller dina krav.

Rätt och slätt med ljusa tapeter – Det blir alltid rätt med ett par ljusa tapeter. De behöver inte nödvändigtvis gå i vitt, utan välj istället bland gult, beige, rosa eller grönt och du får samma harmoniska intryck. Ljusa tapeter är dessutom fördelaktiga i ett rum som saknar naturligt ljusinsläpp eller är av den mindre storleken. En ljus färg ger nämligen illusionen av att rummet är större än det egentligen är.

Inspireras av våra enfärgade tapeter.

Tapetsera taket – Låter det galet? Kanske lite. Men faktum är att framförallt långa och smala rum får intrycket av att vara större än de faktiskt är med ett tapetserat tak. Välj exempelvis tapeter med fåglar och du ger illusionen av att hallen har direktsyn upp till skyn. Ett par randiga tapeter i längsgående riktning lotsar istället besökaren till nästkommande rum.

Läs mer om våra randiga tapeter.

Satsa på mönster – Om ett rum präglas av ett par glada, lekfulla eller mönstrade tapeter blir man genast gladare. Hallen är därför ett perfekt utrymme där vi faktiskt vinner på att våga ta ut svängarna lite. Det blir trevligare att komma hem och chansen är större att man har ett leende på läpparna när man åker bort.

Inspireras av våra mönstrade tapeter

Tapetsera garderobsdörrarna – Vi vet att en hall kan komma i alla möjliga storlekar och former. Det kan kännas svårt att få till den perfekta mixen av det funktionella och estetiskt smakfulla. Därför vill vi tipsa om att tapetsera era garderobsdörrar! På så sätt skapar du en perfekt kombinerad och snygg förvaring.

Lär dig mer om olika tapetsorter!