Prickiga tapeter

Vi listar: 32 prickiga tapeter

Prickiga tapeter ser vi som ett otroligt mångsidigt val. De livar garanterat upp stämningen i såväl sov- som vardagsrummet, samtidigt som de kan användas för att skapa ett både lekfullt eller strukturerat intryck beroende på färg och utformning. I denna artikel tänkte vi därför lista 32 prickiga tapeter som förhoppningsvis ger dig inspiration inför ditt kommande tapetinköp!

 

Prickiga tapeter från Lovelyhome

Hos oss på Lovelyhome hittar du tusentals olika tapeter, vilket självfallet inkluderar de som pryds av prickiga mönster. Nedan har vi därför samlat trettiotal av personliga favoriter (och förhoppnings blir någon av dem också din favorit):

Lekfulla prickar 

I tapetkollektionen ”Little Bandits” har svenska Midbec samlat både lekfulla, stilfulla och moderna tapeter. Just detta mönster pryds av osymmetriska prickar, vilket skapar ett lekfullt uttryck i rummet där den används. Tapeten gör sig lika bra i barnrummet som vardagsrummet. Välj mellan fem olika färgsättningar för att hitta just din favorit:

 

Handla här.

 

 

Handla här.

 

 

Handla här.

 

 

Handla här.

 

 

Handla här.

 

Prickar i akvarell stil

Från populära Boråstapeter kommer denna härliga tapeter som pryds av små prickar i akvarell stil. Prickarna formar tillsammans ett intressant mönster som skapar ett varmt och harmoniskt intryck. Välj mellan tre olika färger:

 

 

Handla här.

 

 

Handla här.

 

 

Handla här.

 

Små, ljusa prickar

I kollektionen ”Villa Dalaröd” har tapettillverkaren Sandberg samlat mönster som ger en varm och livlig utstrålning. Just denna tapet pryds av små, osymmetriska och ljusa prickar som tillsammans bildar ett intressant basmönster som ger nytt liv till väggarna. Tankarna förs nästan till en vackert marmorerad sten. Välj mellan fem olika färgsättningar:

 

 

Handla här.

 

 

Handla här.

 

 

Handla här.

 

 

Handla här.

 

 

Handla här.

 

Färgstänkta prickar

Från tapettillverkaren Eco kommer denna härliga tapet som pryds av färgstänkta prickar. Ett genomgående tema bland dessa tapeter är att kulörskalan går i en ljusare ton, vilket tillsammans med de färgstänkta prickarna skapar ett lekfullt utseende:

 

 

Handla här.

 

 

Handla här.

 

 

Handla här.

 

Ännu mer färgstänk

Även tidigare nämnda Sandberg har skapat en tapet som har en stänkmålad karaktär. De stänkmålade prickarna är här väldigt små eftersom de har inspirerats av det unika mönster som återfinns på en del fågelägg. Genom att pryda väggarna med dessa vackra tapeter får du ett tidlöst utseende i såväl vardagsrummet som sovrummet. Väj mellan fyra olika färger:

 

 

Handla här.

 

 

Handla här.

 

 

Handla här.

 

Handla här.

 

Prickar i retrostil 

Om du är bekant med nordisk arkitektur och formgivning känns detta karaktäristiska mönster troligtvis familjärt. Det skapades nämligen av den välkände, danske arkitekten Arne Jacobsen och är ett av de hundratals textilmönster som han skapade under hans livstid. Med denna tapet har du möjlighet att klä dina väggar med ett stycke klassisk, skandinavisk designhistoria och samtidigt skapa ett tidlöst uttryck. Välj mellan fyra olika färger:

 

 

Handla här.

 

 

Handla här.

 

 

Handla här.

 

 

Handla här.

 

Karaktäristiska vattenrosor 

Denna vackra tapet från Sandberg har fått det passande namnet ”Vatten”. Den pryds nämligen av små vattenrosor i akvarell, vilket nästan skapar en illusion av att prickarna svävar viktlöst på väggen. Perfekt om du vill ge ditt rum ett livfullt uttryck. Välj mellan tre olika färgsättningar:

 

 

Handla här.

 

 

Handla här.

 

 

Handla här.

 

Prickar i olika storlekar

Från exklusiva Cole & Son kommer denna intressanta tapet som pryds av prickar i olika storlekar, vilka tillsammans bildar ett spännande mönster. Ett mönster som för tankarna till böljande kullar i ett vackert landskap. Använd denna tapet för att skapa ett livfullt uttryck. Välj mellan fem olika färger:

 

 

Handla här.

 

 

Handla här.

 

 

Handla här.

 

 

Handla här.

 

 

Handla här.

Där har du det – 32 prickiga tapeter som garanterat skapar ett nytt liv i ditt hem. Glöm inte att kika in vårt fullständiga tapetutbud, i vilket du hittar tusentals olika tapeter. Vilken blir din nya favorit?