Filtrera efter
Pris
295 kr1.348 kr

Välj rätt bottenfärg

Som stolt båtägare önskar du att båten ska fungera på bästa sätt hela säsongen. För att göra detta möjligt är det viktigt att förhindra beväxtning på skrovet. Val av rätt bottenfärg till din båt och din typ av användning är mycket viktigt, även för att minska fritidsbåtarnas påverkan på miljön.


TEKNOLOGI OCH BEVÄXTNING

VÄLJ RÄTT BOTTENFÄRG

FÄRGSYSTEM

ANVISNING, PÅFÖRING AV BOTTENFÄRG


Välj rätt bottenfärg

Det allra viktigaste är att välja en bottenfärg som fungerar ihop med det tidigare påförda färgsystemet på båten. Det finns tre sätt att försäkra sig om detta:

  1. Om du vet vilken bottenfärg som är påförd sedan tidigare, följ tabellen nedan.
  2. Om du inte vet vilken typ att bottenfärg båten tidigare är målad med, bör den förseglas med en strykning Vinyl Primer innan ny bottenfärg påföres.
  3. Om det nuvarande färgsystemet är skadat eller förstört, avlägsna lager för lager tills du kommer ned till intakt underlag (färg eller gelcoat). När ytan är slipad bör AntiPest appliceras innan påföring av bottenfärg.*

*har du kommit ända ner till gelcoat bör minst 3 strykningar AntiPest påföras innan bottenfärg appliceras.


För att välja rätt bottenfärg till din båt och användning är det viktigt att ta hänsyn till typ av båt, användningsfrekvens, hastighet, geografisk placering, existerande bottenfärg, om båten transporteras ofta på trailer samt miljö- och juridiska regler.

Förklaring: ★★★ Bäst   ★★ Passar bra   ★ Passar   *Aqualine VK Spray ska inte användas på själva skrovet.   **Vid våtslipning av ytan efter påförning.