Filtrera efter
Pris
227 kr1.095 kr

Färgsystem

Som stolt båtägare önskar du att båten ska fungera på bästa sätt hela säsongen. För att göra detta möjligt är det viktigt att förhindra beväxtning på skrovet. Val av rätt bottenfärg till din båt och din typ av användning är mycket viktigt, även för att minska fritidsbåtarnas påverkan på miljön.


TEKNOLOGI OCH BEVÄXTNING

VÄLJ RÄTT BOTTENFÄRG

FÄRGSYSTEM

ANVISNING, PÅFÖRING AV BOTTENFÄRG


Färgsystem och åtgångstabell

På nya underlag eller skrov där all färg avlägsnas

På gamla färgsystem: Tvätta grundligt med färskvatten innan du börjar. Om du inte vet vilken bottenfärg som är påförd sedan tidigare, applicera en mellanstrykning med Vinyl Primer för att uppnå god vidhäftning. Om du vet vilken bottenfärg som är påförd sedan tidigare titta i tabellerna på "Välj rätt bottenfärg"

På tidigare målade underlag eller skrov där inte all färg avlägsnats.

>Ny bottenfärg påföres direkt - Påföres direkt när ytan är ren och torr.

Avlägsna gammal bottenfärg helt - All gammal färg skall avlägsnas innan påföring av ny bottenfärg.

Våtslipning + bottenfärg - Våtslipas med medelgrovt sandpapper och sköljes med färskvatten. Påför bottenfärg när ytan är ren och torr.

Våtslipning + Vinyl Primer - Våtslipas med medelgrovt sandpapper och sköljes med färskvatten. Påför en strykning Vinyl Primer.När denna torkat påförs bottenfärg.

Hur mycket bottenfärg behöver jag?

För att förebygga och minska risken för beväxtning är det utöver valet av bottenfärg viktigt att påföra bottenfärgen enligt anvisning och att påföra rätt filmtjocklek. Det är med andra ord viktigt att veta hur mycket bottenfärg som behövs och därför bör man veta hur stor area skrovet har.

Tabellen visar förbrukning vid två strykningar och anger ungefärliga värden för olika båttyper. För årligt underhåll med NonStop VK, NonStop EC och Racing VK räcker det med en strykning, dvs antal liter kan halveras.